ΜΑΙΡΗ ΠΑΝΑΓΑΚΟΥ: Σπαγγέτι με 4 τυριά

|| ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ! ||

|| H chef σήμερα προτείνει μια απολαυστική συνταγή που θα αρέσει σε όλους, μικρούς και μεγάλους! ||

 

Υλικά για 6-8 άτομα

1/2 κιλό βρασμένα σπαγγέτι ή ζυμαρικά της αρεσκείας μας

3 φλ τσ κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

1 ποτηράκι λευκό κρασί

150 γρ γραβιέρα τριμμένη

50 γρ μπλέ τυρί λιωμένο

100 γρ ανθότυρο λιωμένο

100 γρ έμμενταλ τριμμένο

αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο

 

Τρόπος παρασκευής

  1. Βράζουμε το κρασί σε μια κατσαρόλα και λιώνουμε το μπλέ τυρί σε 2 κσ κρέμα γάλακτος. Σε ένα μπολ αδειάζουμε την υπόλοιπη κρέμα και ρίχνουμε μέσα τα τριμμένα τυριά και το λιωμένο ανθότυρο. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

  1. Βγάζουμε το βρασμένο κρασί από τη φωτιά και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό. Ρίχνουμε το μείγμα τυριών και κρέμας και ανακατεύουμε καλά. Το ξαναβάζουμε στη φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι. Προσθέτουμε πιπέρι και μοσχοκάρυδο.

  1. Διατηρούμε τη σάλτσα ζεστή και περιχύνουμε με αυτή τα ζυμαρικά της αρεσκείας μας.

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό , συνοδεύουμε με λευκό κρασί και ανάμεικτη σαλάτα.


Κόστος: 9 ευρώ


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!

 Γεύσεις εν Πλω - ΚΟΤΡΩΝΑΣ

 

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε την chef Μαίρη Παναγάκου, για αυτή την υπέροχη συνταγή.

Η Μαίρη Παναγάκου ασχολείται με τον τουρισμό και την εστίαση από το 1981 και έχει δημιουργήσει την δική της ολοκληρωμένη ξενοδοχειακή μονάδα στον υπέροχο Κότρωνα της Μάνης το “Kotronas Bay Bungalows”, που περιλαμβάνει bungalows, την ταβέρνα “Τιμονιέρα”, το εστιατόριο “Γεύσεις εν πλω” και το bar δίπλα στην πισίνα “Cafe del Porto”.


Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.

ΜΑΝΗ - ΠΑΝΑΓΑΚΟΥ