“Νήρον Ύδωρ” στο Καλλιτεχνόραμα Γλυφάδας

drop

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, την Τρίτη 22 Μαρτίου στις 20.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης της ζωγράφου Σοφίας Μπόμπολη με θέμα “Νήρον Ύδωρ”, στον φιλόξενο και φιλότεχνο χώρο του Καλλιτεχνοράματος Γλυφάδας.

Η έκθεση έχει ξεκινήσει ήδη και λειτουργεί 11 π.μ. έως 09 μ.μ. καθημερινά, όπου παρουσιάζονται πρωτότυπα έργα ζωγραφικής, φωτογραφίας, γλυπτικής, τα οποία θα γνωρίσουν από κοντά οι επισκέπτες. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων επίσης θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα απολαυστικό video με θέμα το πολυτιμότερο αγαθό στη ζωή μας, το νερό.
Παράλληλα και κατά τη διάρκεια της εσπερίδας, θα γίνουν ομιλίες της ιστορικού τέχνης Μαρίας  – Μόσχας Καρατζόγλου, του χημικού – μηχανικού Ε.Μ.Π. Κώστα Τάση, καθώς και εκπροσώπων εταιρειών με αντικείμενο το νερό.
Επίσης, θα ακουστούν τραγούδια που έχουν θέμα αυτό το υδάτινο στοιχείο στη φύση, το τόσο πολύτιμο για τη ζωή μας. Στόχος είναι να αναδειχθεί η αξία, η δύναμη και η έμπνευση που αντλείται από το νερό. Για την τέχνη και τη ζωή μας.

|| Οργάνωση ||

Καλλιτεχνόραμα

(Σοφίας Βέμπο 19, Άνω Γλυφάδα)

Τηλ.: 6977 69 14 71

Καλλιτεχνόραμα Γλυφάδας

|| Σχεδιασμός οπτικής επικοινωνίας: Γλυφάδα metropolitans Creative Dpt. ||
water-bg
22 Μαρτίου: Η ημέρα νερού καθιερώθηκε για να μας υπενθυμίζει την ανυπολόγιστη αξία του νερού για τη ζωή στον πλανήτη μας. Ενός πολύτιμου δημόσιου κοινωνικού αγαθού, η ύπαρξη του οποίου αποτελεί προϋπόθεση για την επιβίωση του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης ζωής.
Και μπορεί πάρα πολύς κόσμος να θεωρεί δεδομένο δημόσιο αγαθό το νερό και να το σπαταλά αλόγιστα, όμως ούτε δεδομένο είναι ούτε ανεξάντλητο. Σε πάρα πολλές δε περιοχές του κόσμου, εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό.
 
Επονομαζόμενο και λευκός χρυσός, είναι πηγή ζωής για τον άνθρωπο ωστόσο βρίσκεται ανισομερώς κατανεμημένο στον πλανήτη, αφού:
*Το 1/6 του πληθυσμού της γης, δηλαδή πάνω από 1 δισεκατομμύριο ψυχές, δεν έχουν πρόσβαση σε υδάτινες πηγές.
 
*1,1 δισεκατομμύρια άνθρωποι πίνουν νερό από μη ασφαλείς πηγές.
 
*2,5 δισεκατομμύρια στερούνται και των πλέον βασικών συνθηκών υγιεινής.
 
*400.000.000 εκατομμύρια παιδιά, σχεδόν το 1/5 των παιδιών του κόσμου, στερούνται ακόμη και την ελάχιστη ποσότητα καθαρού νερού που χρειάζονται για να ζήσουν.
 
* 5 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από ασθένειες σχετιζόμενες με μολυσμένα ύδατα, 10 φορές περισσότεροι από αυτούς που σκοτώνονται κάθε χρόνο σε πολέμους.
 
* 300 σημεία σ’ όλο τον πλανήτη είναι δυνητικά πεδία συγκρούσεων σχετικά με το νερό, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.