Όλοι μαζί ποτίζουμε τον Υμηττό την Κυριακή! Μας έχει περισσότερη ανάγκη τώρα από ποτέ

 

Ο Δήμος Γλυφάδας, ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπτυξη του Υμηττού (ΣΠΑΥ), η ομάδα εθελοντικής δασοπροστασίας-πυρόσβεσης και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον» διοργανώνουν αυτή την Κυριακή, 26 Ιουλίου, στις 9 το πρωΐ, πότισμα στον Υμηττό στην περιοχή της Αιξωνής, ώστε να δημιουργηθούν νέα περιαστικά δάση.

Ποτίζουμε τα μικρά δένδρα, τα οποία φυτέψαμε τον περασμένο χειμώνα. Τώρα πρέπει όλοι μαζί, ειδικά μετά τη φωτιά στον Υμηττό, να τα βοηθήσουμε να μεγαλώσουν, να τα προστατεύσουμε.

Σημείο συνάντησης: το τέρμα της οδού Σερρών στην Αιξωνή Γλυφάδας, στις 9 π.μ.

 

Η δήλωση του Στέλιου Θεοδοσόπουλου (Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας και Εθελοντισμού / Προέδρου εθελοντικής δασοπροστασίας πυρόσβεσης Γλυφάδας), σχετικά με την πύρινη λαίλαπα η οποία έκαψε τον Υμηττό την προηγούμενη Παρασκευή 17/7/2015:

“Η φωτιά, όταν πλησίασε στην Άνω Γλυφάδα, έσβησε με  παρέμβαση του εθελοντικού δικτύου Δασοπυρόσβεσης του δήμου Γλυφάδας και με συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο. Και έτσι απετράπη η καταστροφή της Γλυφάδας. Διότι η φορά και η ένταση του ανέμου ήταν η ίδια έως χθες. Σε όλη την κορυφογραμμή, είχαμε δυνάμεις και στο νταμάρι του Βλάχου και στην περιοχή Καραΐνδρου. Το βουνό μας, συνεχίζει να μάς έχει ανάγκη!”

Θα είμαστε όλοι εκεί!


///