Στη μεγάλη μας γιορτή για τον Ολυμπισμό και τον Αθλητισμό “ΕΜΕΙΣ” βραβεύσαμε 12 ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ

την Κυριακή στις 6 Νοεμβρίου του 2016, η Ένωση Γυναικών  Γλυφάδας “ΕΜΕΙΣ”, πραγματοποίησε την εκδήλωση “Ολυμπισμός – Αθλητισμός” για να τιμήσει παλαιούς και νέους Ολυμπιονίκες και να θυμίσει σε όλους το “ευ αγωνίζεσθαι”!

Την εκδήλωση παρουσίασε ο συντονιστής, γνωστός δημοσιογράφος από την αναμετάδοση των Ολυμπιακών αγώνων του Ρίο, κ. Νίκος Τσώνης.

Στο πάνελ προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν:

Η κ. Ντόρα Πάλλη-Σιούτου, υποδιευθύντρια του Διεθνούς κέντρου Ολυμπιακής εκεχειρίας με θέμα Αθλητισμός και bullying O κ. Περικλής Δορκοφίκης, αθλητής,δημοτικός σύμβουλος και τομεάρχης Αθλητισμού  με θέμα Αθλητισμός

Η κ. Γεωργία Ελληνάκη, Ολυμπιονίκης και Πρόεδρος του συλλόγου γονέων του 2ου Δημοτικού σχολείου Γλυφάδας και μέλος της Ένωσης Γυναικών Γλυφάδας ‘’εμείς’’με θέμα Αθλητισμός και Γυναίκα

Την εκδήλωση πλαισίωσαν κ. Μαρία Κορωνέλλου, νηπιαγωγός-θεατρολόγος  με την απαγγελία της ‘’Καλλιπάτειρας’’

Και η  κ. Ειρήνη Κουρούβανη με χρυσό μετάλλιο στον παγκόσμιο διαγωνιστικό χορό στην Ολλανδία μαζί με την κ Αλίν Μπατανιάν που έδωσαν ρεσιτάλ χορού με το αναπηρικό καροτσάκι της Ειρήνης μας και καθήλωσαν τους θεατές.

 

Ακολούθησαν  βραβεύσεις των 12 Ολυμπιονικών.

Η  Ηχητική κάλυψη ήταν από τον κ Τάσο Κατοπόδη.

Η Πρόεδρος , κ. Λένα Μαυρακάκη, αφού καλοσώρισε τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στην Ολυμπιάδα του 2016 και ιδιαίτερα για τις γυναίκες αθλήτριες στις ελληνικές διοικήσεις και στα αθλητικά δρώμενα γενικότερα:

“Ο ρόλος της γυναίκας στην χώρα μας στα αθλητικά δρώμενα και συγκεκριμένα στις διοικήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών είναι απογοητευτικός.

Παρά το αίτημα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για πλήρη ισότητα από το επόμενο έτος, εμείς στην Ελλάδα έχουμε τα εξής δεδομένα:

Στα 21 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που εκλέχθηκαν στον ΣΕΓΑΣ ως το 2020 και όπου εκεί λαμβάνονται οι αποφάσεις και σχεδιάζεται το μέλλον του στίβου, έχουμε 3 γυναίκες και 18 άνδρες , ενώ το 50 % των αγωνισμάτων και των αθλουμένων είναι γυναίκες.

Συμπληρώνοντας την ομιλία της αναφέρθηκε:

“Από τα στοιχεία προκύπτει ότι, το μεγαλύτερο ποσοστό ανδρών 50,7% εμφανίζεται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών 51,8% εμφανίζεται στην Περιφέρεια Αττικής. Στους εννέα από τους δέκα μεγαλύτερους δήμους της χώρας, οι γυναίκες είναι περισσότερες από τους άνδρες με εξαίρεση το δήμο Ρόδου όπου οι γυναίκες αποτελούν το 49,9%. Το μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών (54,3%) εμφανίζεται στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Η Δημόσια Τηλεόραση όμως δεν ανταποδίδει αθλητικό τηλεοπτικό πρόγραμμα με βάση το ανταποδοτικό τέλος των πολιτών, αφού βλέπουμε σε εβδομαδιαία βάση μόνο ποδόσφαιρο και μπάσκετ ανδρών και όχι αθλήματα που δραστηριοποιούνται οι γυναίκες, όπως γυμναστική, βόλλευ, στίβο, κολύμβηση”.

Τελειώνοντας ευχαρίστησε θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης και τους χορηγούς:

Νίκο Παπάζογλου  “ΦΑΡΜΕΞ “,

τον κ. Δημήτρη Φαραντούρη και την κ. Φωτεινή Νικητέα  της ασφαλιστικής εταιρείας Φαραντούρης, χορηγοί των Ολυμπιακών αγώνων του 2016, τον  κ. Γιώργο Παρασκευουλάκο  “ARCADIAΝ OXYGEN”, ο οποίος βοήθησε και στην εκδήλωση, την κ Ρούλα Ρήγα από την “ΡΗΓΑΣ –ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ”,  πολιτικός μηχανικός και μέλος του ΔΣ, το “Γλυφάδα metropolitans” που είναι πάντα στο πλευρό της Ένωσης και το “Amarildo Flowers” για τον στολισμό.

Μετά την ομιλία της Προέδρου ο συντονιστής πήρε τον λόγο και έδωσε συγχαρητήρια στην Ένωση Γυναικών Γλυφάδας για την πρωτοβουλία να πραγματοποιήσει αυτή την εκδήλωση.

Η εκδήλωση έκλεισε με τις βραβεύσεις των 12 Ολυμπιονικών οι οποίοι συγχάρηκαν και ευχαρίστησαν το σωματείο για την πρόσκληση.

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν:

η τέως υπουργός της ΝΔ  κ Φάνη Πετραλιά, ο τέως υπουργός κ Μιχάλης Καρχιμάκης από το Κίνημα Δημοκρατικών Σοσιαλιστών, κ Αυλωνίτου Ελένη βουλευτής Β’ Αθήνας του Σύριζα, η κ Σοφία Βούλτεψη βουλευτής Β Αθήνας της ΝΔ, ο κ. Στέλιος Κουρουπάκης Πρόεδρος του γκολφ Γλυφάδας ως εκπρόσωπος του Δημάρχου μαζί με τον τέως Αντιδήμαρχο κ Νιτσιόπουλο Δημήτρη, η κ Σάσα Πατεράκη γραμματέας του Δημ. Συμβουλίου και πρόεδρος του συλλόγου για το καρκίνο του μαστού ‘’Μαζί για την Ζωή’’, ο δημοτικός σύμβουλος κ Αιμίλιος Βουγιουκλάκης, η Φωτεινή Βρύνα επικεφαλής στο τομέα Ισότητας των Φύλων, η κ Φωτεινή Ιατρού εκ μέρους του κ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ενώ χαιρετισμό έστειλαν η κ. Νικη Κεραμέως και ο κ. Γιώργος Βλάχος της ΝΔ.

Ο κ Γιάννης Λινός πρόεδρος των Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών, ο κ Δημήτρης Κλάδης Πρόεδρος του Γ.Γ.Σ με πάρα πολλές επιτυχίες και διακρίσεις και με πρόσφατο χρυσό μετάλλιο, η κ Μπακατσάκη Σοφία, πανελληνιονίκης ανοικτού και κλειστού στίβου, προπονήτρια που οδήγησε την τριπλουνίστρια Πηγή Δεβετζή  στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου το 2004, ο κ Γιάνης Κορδονούρης γενικός αρχηγός του Αθλητικού ομίλου Βοτανικού.

Από τους πολιτιστικούς συλλόγους:

Η πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Γλυφάφας  κ. Δέσποινα Τζαγκαράκη με τον κ. Ευτύχη Ρουσογιαννάκη, Ο Πρόεδρος των Αρκάδων Γλυφάδας  Νίκος Τσιντής, Ο Πρόεδρος κ Σταμάτης Σταμέλος με τηνκ Αγγελική Σταθοπούλου από τον πολιτιστικό σύλλογο ‘’Ο προφήτης Ηλίας’’, Η Πρόεδρος μαζί με την ομάδα της κα Αναστασία Βατιμπέλα  από τον ‘’Σύνδεσμο φίλων χορού και Παράδοσης’’, η κ Ελένη Καράχου-Σκούταρη από τον Σύλλογο συνταξιούχων εκπαιδευτικών, Ομάδα από το Καλλιτεχνόραμα Γλυφάδας  με την Αντιπρόεδρο και μέλος του σωματείου μας κ Μπέσυ Αργυράκη, η κ Τατιάνα Κόγια Αντιπρόεδρος των νοτίων προαστίων της Ουνέσκο Πειραιώς και Νήσων, η κ Ρέκκα από το σύλλογο Φροντίδας ατόμων με άνοια, ο κ Γιώργος Πραχαλιάς Πρόεδρος  των Αρκάδων Ιλίου, ταγματάρχης εκπαιδευτικός, η κ Αργυρώ Ελευθεριάδη εκπαιδευτικός του 2ου Δημ. Σχολείου Γλυφάδας, ο κ Γιάννης Ελαιόπουλος με τον κ Βασίλη Παλιούρα  από την παράταξη του κ Κόκκορη που κατόρθωσαν με πολλούς αγώνες να περιέλθει το ΔΑΚ στην ιδιοκτησία του δήμου μας, ο κ Δημήτρης Κεχρής διευθυντής του δημ. ωδείου Γλυφάδας και η κ Βιργινία Καλλίλα υποδιευθύντρια, ο κ Χρυσοστομίδης Στέλιος ανταποκριτής από τον KONTRA CHANEL, ο φωτορεπόρτερ κ Μάνος Πουλάκης και το Γλυφάδα metropolitans.