Το “Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Γλυφάδας” υπενθυμίζουμε, αναβαθμίζει το πνευματικό επίπεδο της πόλης μας και δίνει επιτέλους το δικαίωμα συμμετοχής σε αυτό, στον κάθε πολίτη στη Δια Βίου Μάθηση. Η εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία, συντελεί στη μεταλαμπάδευση της γνώσης σε πολλούς ενδιαφέροντες τομείς, που οι περισσότεροι έχουμε ανάγκη.

 

Ρωτήσαμε λοιπόν τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου Γλυφάδας και π. Αντιδήμαρχο Παιδείας Ορέστη Τσάγκλα, σχετικά με την ίδρυση, λειτουργία και χρησιμότητα του ΔΕΑΠ και μάς ενημέρωσε:

“Η ίδρυση του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΔΕΑΠ) Γλυφάδας έρχεται να εγκαινιάσει μια καινοτόμα πρόταση στην εκπαίδευση και να εδραιώσει ένα νέο θεσμό πολιτισμού και παιδείας στο Δήμο Γλυφάδας, η σύσταση του οποίου θα δώσει την ευκαιρία στους δημότες μας να αναπτύξουν τα ενδιαφέροντά τους, να αποκτήσουν νέες γνώσεις και δεξιότητες και να έρθουν σε επαφή με νέα γνωστικά πεδία και αντικείμενα της επιστήμης προκειμένου να διευρύνουν τους ορίζοντες τους.

Καλή αρχή στο νέο μας εγχείρημα!”

 

Τα μαθήματα – διαλέξεις του ΔΕΑΠ Γλυφάδας, θα πραγματοποιούνται ανάλογα με τα ενδιαφέροντα των πολιτών σε συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών. Κάθε κύκλος σπουδών έχει δικό του γνωστικό αντικείμενο, με διδασκαλία επιστημονικών θεμάτων. Τα μαθήματα χωρίζονται σε χειμερινό και εαρινό εξάμηνο. Το χειμερινό εξάμηνο διαρκεί από τον Οκτώβριο έως τον Φεβρουάριο και το εαρινό εξάμηνο, από τα τέλη Φεβρουαρίου έως και το τέλος Μαΐου.

Δικαίωμα συμμετοχής στο ΔΕΑΠ Γλυφάδας, έχουν όλοι ανεξαρτήτως οικονομικού εισοδήματος και ηλικίας, εφόσον έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος και είναι απόφοιτοι λυκείου. Στο ΔΕΑΠ ο διδασκόμενος δεν θα υποχρεούται σε καταβολή διδάκτρων ούτε σε υποχρεωτική αγορά βιβλίων ή σημειώσεων, καθώς όλοι οι διδάσκοντες συμμετέχουν αφιλοκερδώς.

Κατά τη λήξη κάθε εξαμήνου, θα χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης σε όσους θα συμπληρώσουν όλα τα μαθήματα, με δικαίωμα δύο απουσιών.

 

Τέλος, υπενθυμιζουμε ότι, η διαπρεπής βυζαντινολόγος, πρώτη γυναίκα Πρύτανης στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ  θα ανοίξει την προσεχή Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, τον χειμερινό κύκλο διαλέξεων του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΔΕΑΠ) Γλυφάδας, με ομιλία της, υπό τον τίτλο: «Βυζάντιο: Σταθμός της Ελληνικής Ιστορίας».

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο Κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Ανατολικής Ρωμυλίας 123). Η είσοδος είναι ελεύθερη.

GLYFADA METROPOLITANSΤα θερμά μας συγχαρητήρια, σε όλους τους συντελεστές!