Στην ατζέντα των ειδικών σήμερα είναι ακόμη μία σειρά θεμάτων πολιτισμού, αλλά και το άνοιγμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού με τα γυμναστήρια όμως να φαίνεται να μπαίνουν πάλι στο ντουλάπι.

Ειδικότερα η κυβέρνηση έχει ζητήσει να οριστούν ημερομηνίες για το άνοιγμα των μουσείων, των θερινών σινεμά και των συναυλιακών χώρων.

Οι ημερομηνίες για το άνοιγμα του πολιτισμού που είναι στο τραπέζι:

-14/5 θα ανοίξουν τα μουσεία

-21/5 θα πάρουν σειρά τα θερινά σινεμά και

-28/5 θέατρα και συναυλιακοί χώροι.

Οι ειδικοί θα εξετάσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και αν μέχρι τότε θα είναι εφικτό ένα τέτοιο άνοιγμα στον χώρο του πολιτισμού.

Πάντως μερίδα ειδικών φαίνεται να έχει δεύτερες σκέψεις για το άνοιγμα των θερινών σινεμά και των συναυλιών εντός του μηνός, την ώρα μάλιστα που λίγες ημέρες πριν θα έχει ανοίξει ο τουρισμός.

Σε κάθε περίπτωση επίσημες ανακοινώσεις και διευκρινίσεις θα δοθούν το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Το χρονοδιάγραμμα της απελευθέρωσης μέχρι τις 17 Μαΐου

Υπενθυμίζεται πως η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δήλωσε τις ημερομηνίες ανοίγματος των δραστηριοτήτων.

Πιο συγκεκριμένα επανεκκινούν οι εξής δραστηριότητες:

  • Από 8 Μαΐου, το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. μειώνεται σε 50 τ.μ. ανά άτομο.
  • Κατά την ίδια ημερομηνία, επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή 7 Μαΐου.
  • Από τις 10 Μαΐου, μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων όλης της χώρας επιστρέφουν στα σχολεία με δωρεάν self tests
  • Από 10 Μαΐου, θα επαναλειτουργήσουν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.
  • Από τις 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν, επίσης, τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.
  • Από τις 15 Μαΐου ξεκινά και ο τουρισμός. Μαζί του θα απελευθερωθούν και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, ενώ όλα δείχνουν πως θα σταματήσει και η αποστολή SMS.
  • Από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων «δεύτερης ευκαιρίας».

 

 

see more: in.gr