Παρέμβαση ΚΚΕ στην κινητοποίηση στον Άγιο Κοσμά

 

Την αντίθεση τους στα σχέδια έξωσης των 94 αθλητών που διαμένουν στους ξενώνες του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας (ΕΑΚΝ) Αγίου Κοσμά εκδήλωσαν τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ κατά την σημερινή επίσκεψη – παρέμβαση που πραγματοποίησαν στα γραφεία της διοίκησης του Αθλητικού Κέντρου.

Στη διαμαρτυρία παραβρέθηκαν ο Γιάννης Γκιόκαςβουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Θοδωρής Λιάππης, υπεύθυνος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σημειώνεται πως τις τελευταίες ημέρες η διοίκηση του ΕΑΚΝ, κατ’ εντολήν της ιδιωτικής εταιρίας που έχει αναλάβει τα έργα στο Ελληνικό, έστειλε ειδοποιητήρια στους αθλητές να εγκαταλείψουν τους ξενώνες τους και μάλιστα εντός 7 ημερών. Με τις λύσεις για την μετεγκατάσταση τους που προτείνονται όχι μόνο να μην ικανοποιούν του αθλητές, αλλά να επιφέρουν και επιπρόσθετα προβλημάτων. Τα όσα συμβαίνουν και σε αυτή την περίπτωση διαψεύδουν πανηγυρικά τις κυβερνητικές υποσχέσεις πως κανένα σωματείο και αθλητής για τις περίφημες «λύσεις της επόμενης μέρας» και την διασφάλιση σωματείων και αθλητών.

Τα μέλη της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ συναντήθηκαν με την πρόεδρο του ΔΣ του ΕΑΚΝ, Μερόπη Μοσχογιάννη και εκπροσώπους της κατασκευάστριας εταιρείας, μεταφέροντας την θέση της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με την οποία αντιτάσσεται και αρνείται να δεχθεί οποιαδήποτε μετακίνηση αθλητών και εγκαταστάσεων, παρά μόνον όπως προβλέπεται στο νόμο. Τόνισαν πως δεν θα επιτρέψουν κανένας αθλητής που αυτή την στιγμή διαμένει στους ξενώνες να βρεθεί στο δρόμο.

Από την πλευρά τους οι αθλητές, εξέφρασαν την αντίθεση τους σε αυτούς τους σχεδιασμούς ενώ στάθηκαν στο «τελεσίγραφο» λίγων ημερών που έλαβαν για να εγκαταλείψουν τους ξενώνες, εν μέσω της κορύφωσης της προετοιμασία τους. Όπως ανέφεραν, οι σχεδιασμοί αυτοί δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα, αφού προβλέπουν προβλέπουν κοινή διαμονή δύο ή και τριών ατόμων, κοινόχρηστα μπάνια και κουζίνα, ενώ ερωτήματα μπαίνουν για την τοποθεσία των συγκεκριμένων σπιτιών και τον χρόνο που θα χρειάζεται για να μεταβούν στο χώρο προπόνησης. Ζητήματα που, όπως είπαν, εγκυμονούν σημαντικές συνέπειες στην ομαλή προετοιμασία ενός αθλητή.