Μάς ενημερώνει η chef Μαίρη Παναγάκου, με εύκολες, νόστιμες και οικονομικές συνταγές.

Υλικά

4 φύλλα κρούστας για γλυκά
5 μπανάνες καθαρισμένες
1/2 φλ τσ σταφίδες
1/2 φλ τσ χοντροκομμένα καρύδια
4 μπισκότα digestive, τριμμένα
3 κ σ ζάχαρη
1 κ τσ κανέλα
4 κ σ κρέμα γάλακτος
3 κ σ λιωμένο βούτυρο
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Τρόπος παρασκευής

1. Σε μεγάλο μπολ ψιλοκόβετε τις μπανάνες. Τις ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το βούτυρο. Αλείφετε τα φύλλα κρούστας με το βούτυρο και τοποθετείτε κατά μήκος της μεγάλης πλευράς, το μείγμα με τις μπανάνες. Τα τυλίγετε σε ρολό και γυρνάτε τις άκρες προς τα μέσα.
2. Το τοποθετείτε σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί.

Το αλείφετε με βούτυρο και ψήνετε στους 160ο, για 30΄’.

Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

 

 

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε την κ. Παναγάκου, για τις πληροφορίες.

Η Μαίρη Παναγάκου ασχολείται με τον τουρισμό και την εστίαση από το 1981 και έχει δημιουργήσει την δική της ολοκληρωμένη ξενοδοχειακή μονάδα στον υπέροχο Κότρωνα της Μάνης.

 

 


Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.

Για περισσότερες συνταγές, κάντε click στο παρακάτω λευκό «κουμπί»:

Gastronomy! Τhe study of the relationship between food and culture

follow us on twitter