Μάς ενημερώνει η chef Μαίρη Παναγάκου, με εύκολες, νόστιμες και οικονομικές συνταγές, που θα αναδείξουν την αγάπη και το μεράκι σας για τους δικούς σας ανθρώπους.

Υλικά για 8-10 μερίδες

3/4 φλ τσ μαργαρίνη
1 1/2 φλ τσ ζάχαρη
1 1/2 φλ τσ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλ τσ κακάο
1/4 κ γλ μαγειρική σόδα
6 αυγά
1/4 φλ τσ γάλα
2 καψουλάκια βανίλια
βούτυρο και αλεύρι για το ταψί

 

Για την γέμιση και το γαρνίρισμα

300 ml κρέμα γάλακτος
400 γρ φράουλες
ζάχαρη άχνη

 

Τρόπος παρασκευής

1. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το κακάο και την σόδα. Ρίχνετε στο μπολ του μίξερ το μείγμα με το αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά για το κέϊκ. Τα χτυπάτε πρώτα
σε πολύ χαμηλή ταχύτητα και έπειτα σε μέτρια ταχύτητα για 6′-7′.
2. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι διαμ. 30 εκ. και ψήνετε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 160ο για 50′.
3. Βγάζετε το κέϊκ από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει επάνω σε σχάρα. Το κόβετε οριζόντια, στην μέση, με ένα καλό μαχαίρι.
4. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγύ. Βάζετε σε πιατέλα τον ένα δίσκο κέϊκ και απλώνετε την σαντιγύ. Σκορπίζετε λίγες φράουλες κομμένες σε φετούλες και καλύπτετε με τον δεύτερο δίσκο του κέϊκ.
5. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και γαρνίρετε με τις υπόλοιπες φράουλες.

 

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε την κ. Παναγάκου, για αυτή την υπέροχη συνταγή.

Η Μαίρη Παναγάκου ασχολείται με τον τουρισμό και την εστίαση από το 1981 και έχει δημιουργήσει την δική της ολοκληρωμένη ξενοδοχειακή μονάδα στον υπέροχο Κότρωνα της Μάνης, που περιλαμβάνει bungalows, ταβέρνα, εστιατόριο και bar δίπλα στην πισίνα.


Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.

 

Για περισσότερες συνταγές, κάντε click στο παρακάτω λευκό «κουμπί»:

Gastronomy! Τhe study of the relationship between food and culture

follow us on twitter