Περισκόπιο στη Γλυφάδαστην Ελλάδα, στον Κόσμο!

Μάς ενημερώνει, ο Σταμάτης Σκαμπαρδώνης

 

 

 

 

Έρχεται βροχή, έρχεται μπόρα και παγωνιά

Πανικός ως συνήθως στα κανάλια για την κακοκαιρία που έρχεται. Κι εμείς του 60 οι εκδρομείς, που μεγαλώσαμε με τα τραγούδια του Νιόνιου (άσχετα αν έχει τραβήξει για αλλού από καιρό) περιμένουμε λίγο χιονάκι μήπως δούμε καμιά άσπρη μέρα. Από την άλλη συνεχίζεται το αλαλούμ με τα σχολεία, το λιανεμπόριο, τα εμβόλια. Η Αθηνά Λινού δηλώνει «έλλειψη επαρκούς διαφάνειας τόσο για τα τεστ όσο και για τα κρούσματα» κι απ’ την άλλη οι «πατριώτες» ξεσηκώθηκαν για τον Ατεντονκούμπο. Είναι εντυπωσιακό πως το 2021 στην Ευρώπη αυτοαποκαλούμενοι φιλελεύθεροι/ ευρωπαϊστές/ δεξιοί, υπερασπίζονται ακόμα την λευκότητα, ως συστατικό στοιχείο εθνικής ταυτότητας και πολιτικής συγκρότησης της ελληνικής κοινωνίας. Κι ενώ ο Τζο Μπάιντεν ετοιμάζεται να ορκιστεί, ο Τραμπ παραπέμπεται και με ψήφους των Ρεπουμπλικάνων. Χαραμάδες ελπίδας και αισιοδοξίας. Άντε θα χιονίσει κιόλας και πού ξέρεις;

 

Παραπομπή Τραμπ

Ο πρώτος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ, που παραπέμφθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων δύο φορές στη θητεία του, έγινε ο Ντόναλντ Τραμπ, που κατηγορείται για υποκίνηση στάσης, ακριβώς μία εβδομάδα μετά την εισβολή των οπαδών του στο Καπιτώλιο, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι. Με ψήφους 232 υπέρ έναντι 197 κατά, οι Δημοκρατικοί -και δέκα Ρεπουμπλικάνοι παρέπεμψαν τον απερχόμενο πρόεδρο σε δίκη στη Γερουσία, προκειμένου να καθαιρεθεί πριν ορκιστεί ο Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου, αλλά και να μην μπορέσει να διεκδικήσει ξανά οποιοδήποτε αξίωμα. Ωστόσο, ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, απέρριψε τις εκκλήσεις των Δημοκρατικών να συγκαλέσει εκτάκτως το Σώμα για να ξεκινήσει αμέσως η δίκη. Όμως, ο Μακ Κόνελ ανέφερε -σε δήλωση που αποτελεί προσβολή για τον μεγιστάνα καθώς έρχεται από τον ισχυρό άνδρα του κόμματός του- ότι θεωρεί ότι ο πρόεδρος διέπραξε απαράδεκτα αδικήματα. (Πηγή: Εφ. Συν)

 

Έλλειψη διαφάνειας σε τεστ και κρούσματα

Υπάρχει έλλειψη επαρκούς διαφάνειας τόσο για τα τεστ όσο και για τα κρούσματα σε κάθε περιοχή, ώστε να βλέπουμε τον δείκτη θετικότητας ανά περιοχή» δήλωσε η κ. Λινού στον Αlpha εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση πως ούτε τα μέλη της επιτροπής του υπουργείο Υγείας έχουν αυτή την πληροφορία, ούτε τη δυνατότητα να πουν πού να γίνουν τεστ.«Είναι δύσκολο να αναγνώσεις την τωρινή κατάσταση της πανδημίας. Έχουμε αλλαγή στον τρόπο που γίνονται τα τεστ. Ενώ τον Δεκέμβριο είχαμε αυξανόμενα τα μοριακά, τώρα έχουν μειωθεί δραματικά και είναι πολύ αυξημένα τα rapid. Είναι πιο εύκολα μεν αλλά με πολύ μικρότερη αξιοπιστία», υπογράμμισε και ζήτησε να υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια στο πού γίνονται τα τεστ και πού βγαίνουν θετικά. Επίσης, εξέφρασε την ανησυχία για ανεπάρκεια στην ενημέρωση, με αποτέλεσμα «να μην μπορούμε να πάρουμε ή ή να άρουμε μέτρα. Θα ήταν σημαντικό να είχαμε όλη αυτή την πληροφορία». (Πηγή: Εφ. Συν)

 

Ένας σπουδαίος Έλληνας

Ο Μπογδάνος, ο Τσιάρτας και αρκετοί εγχώριοι άριστοι ενοχλούνται που ένας μαύρος Έλληνας (Αντετονκούμπο) είναι στην αφίσα για τα 200 χρόνια της επανάστασης του 1821.Είναι εντυπωσιακό πως το 2021 στην Ευρώπη αυτοαποκαλούμενοι φιλελεύθεροι/ ευρωπαϊστές/ δεξιοί, υπερασπίζονται ακόμα την λευκότητα, ως συστατικό στοιχείο εθνικής ταυτότητας και πολιτικής συγκρότησης της ελληνικής κοινωνίας. Εν απουσία μιας συγκροτημένης alt-right δεξιάς, αυτές οι αντιλήψεις βολοδέρνουν σε ένα ευρύ πολιτικό φάσμα, κάνοντας ενίοτε αρκετό θόρυβο, ακόμα και για ακραίες γελοιότητες, όπως ο χαμός για τον μαύρο Αχιλλέα σε μια σειρά του BBC. (Πηγή: TVX, Ιάσων Αποστολόπουλος)

 

Δήλωση Ταστάνη για το άνοιγμα των σχολείων

“Με τα πισωγυρίσματα της κυβέρνησης άνοιξαν πάλι τα σχολεία στις 11/1. Επιμένουμε και απαιτούμε επαναλαμβανόμενα τεστ στο εκπαιδευτικό προσωπικό και στους μαθητές ιδιαίτερα σε όσους έρχονται σε επαφή με ευπαθείς ομάδες. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε άμεσους διορισμούς εκπαιδευτικών ώστε να μειωθούν οι μαθητές ανά τμήμα. Κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των εκπαιδευτικών και των εργαζόμενων στη σχολική κοινότητα. Να αναλάβει το Κέντρο Υγείας της  συντονιστικό ρόλο στην καταπολέμηση του covid – 19.  Να δημιουργηθεί επιτέλους το παράρτημα του κέντρου Υγείας στην Τερψιθέα! Ποιες οι ενέργειες του Δήμου; Είναι τεράστια η ευθύνη της Δημοτικής Αρχής που περιορίζεται στο να επιχαίρει που οι μάσκες έφθασαν στα σχολεία πέντε μήνες μετά την έναρξη του σχολείου και δεν έχει προβεί σε καμιά ενέργεια πίεσης για την αναγκαία αύξηση του εκπαιδευτικού προσωπικού και την αραίωση των τάξεων. Συνεχίζουμε και επιμένουμε ότι η μόνη απάντηση στην πανδημία είναι η ενίσχυση και η υπεράσπιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.” (Πηγή: Γλυφάδα Metropolitans)

 

Πλοήγηση στο διαδίκτυο με ασφάλεια

Χρήσιμες συμβουλές για την πλοήγηση στο διαδίκτυο. Το κλειδί στην όλη ιστορία πιστεύουμε ότι είναι να αναπτυχθεί μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ παιδιών και γονέων, ούτως ώστε το παιδί να συζητά με τους γονείς του και να τους αναφέρει οτιδήποτε βλέπει και ζει όταν σερφάρει στο internet.

 

  • Να μη δίνει σε κανέναν, ακόμα και στον καλύτερό του φίλο, τον κωδικό πρόσβασής του στο Διαδίκτυο. Τα μόνα άτομα που θα πρέπει να γνωρίζουν τον κωδικό είναι οι γονείς του.
  • Να μην απαντά σε ηλεκτρονικά μηνύματα με ύποπτο περιεχόμενο ή άγνωστο αποστολέα.
  • Να μην απαντά σε ηλεκτρονικά μηνύματα που το κάνουν να αισθανθεί «άβολα». Σε περίπτωση που λάβει ένα τέτοιο μήνυμα, να μη διστάζει να το αναφέρει στους γονείς του ή σε κάποιο άλλο πρόσωπο που εμπιστεύεται.
  • Αν αισθανθεί άβολα την ώρα που συνομιλεί μέσω chatroom, να διακόψει αμέσως τη συνομιλία.
  • Να αποφεύγει να στέλνει τη φωτογραφία του και άλλα προσωπικά του στοιχεία μέσω διαδικτύου σε άγνωστα άτομα.
  • Να αναπτυχθεί μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ παιδιών και γονέων, ούτως ώστε το παιδί να συζητά με τους γονείς του και να τους αναφέρει οτιδήποτε βλέπει και ζει όταν σερφάρει στο internet . Είναι επίσης απαραίτητο οι ίδιοι οι γονείς να αποκτήσετε βασικές γνώσεις για το διαδίκτυο και να ενημερωθείτε σωστά ώστε να μπορέσετε να προσφέρετε στο παιδί σας την καθοδήγηση που είναι απαραίτητη κατά την πλοήγησή του στον κόσμο του διαδικτύου. Επίσης, η ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων με τα παιδιά σας και η αφιέρωση χρόνου σε αυτά είναι πολύ σημαντική. (Πηγή: Γλυφάδα Metropolitans)

GLYFADA METROPOLITANS Ευχαριστούμε τον κ. Σκαμπαρδώνη για τις πληροφορίες.

 

 

 

για περισσότερο …»Περισκόπιο»

 

twitter