Μάς ενημερώνει, ο Σταμάτης Σκαμπαρδώνης

 

Κάθε Παρασκευή:

Περισκόπιο στη Γλυφάδα,

στην Ελλάδα,

στον Κόσμο

 

 

Σακελλαροπούλου Αικατερίνη

Η πρόεδρος του ΣτΕ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου προτάθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για Πρόεδρος Δημοκρατίας και θα ανεβεί τα σκαλιά του Προεδρικού Μεγάρου, αφού φαίνεται να συγκεντρώνει μεγάλη πλειοψηφία. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1956 και είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήταν εισηγήτρια στην απόφαση για την διατήρηση των προσφυγικών της λεωφόρου Αλεξάνδρας, στην απόφαση εναντίον της εκτροπής του Αχελώου, υπέρ της αλλαγής των ταυτοτήτων όπως και για την νόμιμη και αναγκαία ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία.

 

 

Όμορφη Πόλη

Η θρυλική παράσταση «Όμορφη Πόλη» του Μίκη Θεοδωράκη ανεβαίνει ξανά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από 17-30 Ιανουαρίου. Συμμετέχουν κορυφαίοι ηθοποιοί και τραγουδιστές όπως, ο Κώστας Καζάκος, ο Γιώργος Κιμούλης, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Δημήτρης Μπάσης και πολλοί άλλοι γνωστοί καλλιτέχνες. Η Όμορφη Πόλη ανέβηκε το καλοκαίρι του 1962 στο θέατρο «Παρκ» ενώ δίπλα στο θέατρο «Μετροπόλιταν» ο Μάνος Χατζηδάκης ανέβαζε την «Οδό Ονείρων»

 

Πουλάκης Μάνος

Την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020 έφυγε από κοντά μας ο Μάνος Πουλάκης, μια από τις πλέον συμπαθείς φυσιογνωμίες της Γλυφάδας και των νοτίων προαστίων. Ο φωτογράφος της Γλυφάδας. Το θυμόμαστε πάντα με μια φωτογραφική μηχανή σε όλα τα μεγάλα γεγονότα της πόλης μας. Στις φωτογραφίες του έχουν αποτυπωθεί τα κυριότερα πρόσωπα και γεγονότα των νοτίων προαστίων τις τρεις τελευταίες δεκαετίες.

 

Ψηφιακά Πιστοποιητικά

dimos-GlyfadasΟ Δήμος Γλυφάδας βραβεύτηκε για την πρωτοβουλία «Ψηφιακά Πιστοποιητικά με ένα “κλικ” για δημότες και επιχειρήσεις. Το βραβείο παρέλαβε, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Μέγαρο Μουσικής, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννης Παπάς, ο οποίος δήλωσε: «Ο Δήμος Γλυφάδας είναι πρωτοπόρος στην ψηφιακή εξυπηρέτηση των δημοτών. Οι περισσότερες συναλλαγές γίνονται πλέον ηλεκτρονικά και οι δημότες αντί να περιμένουν στον γκισέ, ρυθμίζουν τις υποθέσεις τους από το σπίτι, το γραφείο ή ακόμη και την παραλία με ένα ‘κλικ’».

 

 

Παραμύθια στο τρένο

Η  συγγραφέας και αφηγήτρια Λίλη Λαμπρέλλη μας καλεί σε ένα λογοτεχνικό ταξίδι. Θα αφηγηθεί παραμύθια σε μικρούς και μεγάλους, μέσα στο τρένο. Θα συνεχίσει τις αναγνώσεις σε δυο διαφορετικές πόλεις, την Λάρισα και την Θεσσαλονίκη.

 Στις διαδρομές Αθήνα – Θεσσαλονίκη: 

20/01, αναχώρηση από Αθήνα για Λάρισα 12.22, αμαξοστοιχία IC54
21/01, αναχώρηση από Λάρισα για Θεσσαλονίκη 15.21, αμαξοστοιχία IC54
22/01, αναχώρηση από Θεσσαλονίκη για Αθήνα 15.15, αμαξοστοιχία IC57

 

Footballholikes

ποδοσφαιροΤι κοινό έχει ο Αισχύλος με το ποδόσφαιρο; Στη βραβευμένη ταινία μικρού μήκους «Μικτή ομάδα Footballholikes» οι μαθητές του ΓΕΛ Ταύρου έχουν την απάντηση. Μια ομάδα μαθητριών διεκδικεί την ισότιμη συμμετοχή της στο σχολικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα. Οι μαθήτριες μέσα από μια σειρά συγκρούσεων με τους συμπαίκτες τους αλλά και τους σχολικούς κανονισμούς διεκδικούν όχι μόνο την παρουσία τους στο γήπεδο αλλά και τη θέση τους στον κόσμο. Και κάπως έτσι οι αισχυλικές Ικέτιδες μετατρέπονται σε μικτή ομάδα ποδοσφαίρου. ( Εύα Παπαδοπούλου, Εφ.Συν 10.01.20)

 

Δαββέτας Δημοσθένης

«…Η μάχη για το κλίμα πρέπει να δίνεται χέρι χέρι μαζί με την επιχειρηματική και κοινωνική πρόοδο, τη δικαιοσύνη, τις πολιτιστικές αξίες, τα έθνη και την εξέλιξη στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Είναι ένας ίσως αποτελεσματικός τρόπος για να συμφιλιωθεί εκ νέου η Ευρώπη με τους πολίτες της, τις ιστορικές αξίες των κρατών που την συνθέτουν και τις αξίες μιας παγκόσμιας ανθρωπιάς…» ( Απόσπασμα από το άρθρο του Δημοσθένη Δαββέτα στην Εφ. Συν στις 14.01.20)

 

Νύχτα των Ιδεών

Το Γαλλικό Ινστιτούτο οργανώνει για έβδομη χρονιά στις 30 Ιανουαρίου τη «Νύχτα των Ιδεών» ένα ραντεβού διανοουμένων, καλλιτεχνών και ερευνητών με τη συμμετοχή πολιτών. Το θέμα είναι το « Ζήω-ζω» δηλαδή το ζήτημα των οικολογικών ισορροπιών και της σχέσης του ανθρώπου με το κόσμο.

 

Πατίνια στον Θερμαϊκό

Εικοσιένα ηλεκτρικά πατίνια εντόπισαν δύτες, που βούτηξαν στα νερά του Θερμαϊκού, προκειμένου να απομακρύνουν τα πατίνια που βρίσκονται στο βυθό, καθώς κάποιοι τα πέταξαν στη θάλασσα.

 

 

Πρόκειται για την δεύτερη επιχείρηση, στην οποία προχώρησε ο δήμος Θεσσαλονίκης μέσα σε λίγες μέρες, μετά την ανάσυρση πενήντα πατινιών από την στεριά, με τη βοήθεια γάντζου, από το λιμάνι έως το Λευκό Πύργο. «Η επιχείρηση της περασμένης Τρίτης έγινε σε νερά με πολύ μικρότερο βάθος. Στη σημερινή δράση απαιτείται οπωσδήποτε καταδυτικός εξοπλισμός», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας του δήμου Θεσσαλονίκης Σωκράτης Δημητριάδης. Η συγκεκριμένη περιβαλλοντική δράση υποστηρίζει το «Ενάλιο Ινστιτούτο Ιππόκαμπος». «Οι μπαταρίες και τα πλαστικά μέρη των πατινιών που βρίσκονται στην θάλασσα, όσο οξειδώνονται, προκαλούν επιβάρυνση στις ήδη επιβαρυμένο θαλάσσιο περιβάλλον, με αποτέλεσμα οι θάλασσες να αδειάζουν από ψάρια και να γεμίζουν από σκουπίδια, κάτι το οποίο επιστρέφει σε μας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η θαλάσσια βιολόγος και ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου, Ελίνα Σαμαρά

 

 

 

GLYFADA METROPOLITANS Ευχαριστούμε τον κ. Σκαμπαρδώνη για τις πληροφορίες.

 

για περισσότερο …»Περισκόπιο»

 

 

twitter