Το καλοκαίρι στη Γλυφάδα είναι υπέροχο για όλους! Με απόφαση του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου από σήμερα, Δευτέρα 31 Ιουλίου και όλο τον Αύγουστο θα είναι ανοιχτά κατά τις απογευματινές ώρες 6 – 10 μ.μ. προαύλια σχολείων με ανακαινισμένα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ και με συνεχή φύλαξη.

 

«Ανοιχτά τα προαύλια σχολείων της Γλυφάδας μας από τη Δευτέρα 31 Ιουλίου και όλο τον Αύγουστο  Για όλους τους μικρούς μας φίλους που θα μείνουν στην πόλη μέσα στο καλοκαίρι, έχουμε μεριμνήσει και φέτος. Για να έχουν έναν όμορφο χώρο κοντά στο σπίτι τους, έναν χώρο ασφαλή και λειτουργικό, να παίξουν και να διασκεδάσουν», τονίζει ο Δήμαρχος και προσθέτει:

«Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, προσφέρουμε λοιπόν μια καθημερινή διέξοδο ξεγνοιασιάς και παιχνιδιού: Από τη Δευτέρα 31 Ιουλίου και μέχρι το τέλος Αυγούστου κρατάμε ανοιχτά, κάθε απόγευμα, σχολεία της πόλης μας, για να παίζουν και να αθλούνται τα παιδιά μας και οι νέοι με άνεση και με ασφάλεια. Διαλέξαμε μάλιστα σχολεία που πρόσφατα έχουμε ανακαινίσει ριζικά τα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και δημιουργήσαμε και νέα γήπεδα ποδοσφαίρου. Να σημειώσουμε ότι σκεφτόμαστε αυτούς τους χώρους να συνεχίσουμε να τους αξιοποιούμε από το φθινόπωρο εκτός σχολικού ωραρίου, για όλα τα παιδιά που θέλουν να παίξουν τα απογεύματα και αναζητούν ένα χώρο μέσα στην πόλη, αλλά για το θέμα αυτό θα επανέλθουμε. Από τη Δευτέρα, λοιπόν και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, τα προαύλια σχολείων της πόλης μας θα είναι ανοιχτά, για όλες τις οικογένειες που θα μείνουν εδώ. Σε καθένα από αυτά τα σχολεία θα υπάρχει διαρκώς φύλακας για να μεριμνά για την τήρηση των μέτρων προστασίας και ασφαλείας».

 

Αναλυτικά, τα σχολεία που θα είναι ανοιχτά τις καθημερινές, από τις 6 μ.μ. ως τις 10 μ.μ., είναι τα εξής:

 

  • 1ο Δημοτικό (Γιαννιτσοπούλου 12),
  • 8ο Δημοτικό (Αγίου Νεκτάριου και Γεννηματά),
  • 11ο Δημοτικό (Αττικής 102-104),
  • 14ο Δημοτικό (Δημητρίου Γούναρη 216), 
  • 3ο Γυμνάσιο – Λύκειο (Λεωφ. Κύπρου 300 Αργυρούπολη),
  • 8ο Γυμνάσιο (Περγάμου και Ροδοπης)