Μάς ενημερώνει η chef Μαίρη Παναγάκου, με πολύ χρήσιμα tips, μετά από απαίτηση των αναγνωστών μας.

Και εμείς, με μεγάλη μας χαρά, τα μοιραζόμαστε μαζί σας:

 

1.

Ανακατέψτε 2 κ σ ελαιόλαδο με 1 κ σ χυμό λεμονιού. Απλώστε λίγη από την ποσότητα σε ένα μαλακό, καθαρό πανί και γυαλίστε την ξύλινη επιφάνεια, η οποία θα λάμψει και θα μοσχοβολήσει. Επίσης μπορείτε να δοκιμάσετε να γυαλίσετε τα ξύλινα έπιπλα σας, τρίβοντας τα με μαλακό πανί βουτηγμένο σε κρύο τσάι (οποιοδήποτε τσάι).

2.

Αν κάνουν ουρές τα μυρμήγκια σπίτι σας: ρίξτε λίγο λάδι λεβάντας στον δρόμο τους και δεν θα τα ξαναδείτε μπροστά σας. Μπορείτε επίσης να ανακατέψετε βόρακα (θα το βρείτε στα φαρμακεία) με ζάχαρη, 1/2 κ γλ βόρακα με 1 κ σ ζάχαρη κανονική, και να το βάλετε στους χώρους που συχνάζουν. Η τελική λύση αν τα μυρμήγκια συνεχίσουν να επιμένουν, είναι να ρίξετε στο πέρασμα που έχουν κάνει, μπόλικο ξύδι.

3.

Για να μαλακώσουν οι ρυτίδες σας, βουτήξτε ένα πανί σε έγχυμα φύλλων αρμπαρόριζας, (μοσκόφυλλο ή ανθρίσκος ο χαιρέφυλλος) και βάζετε το καθημερινά επάνω στις ρυτίδες σας. Με τον καιρό οι ρυτίδες δεν θα φύγουν βέβαια, αλλά θα απαλυνθούν πάρα πολύ! Το έγχυμα γίνεται με 2 κ σ ψιλοκομμένο βότανο σε 1 κούπα. Βράζετε νερό και το ρίχνετε από πάνω τους. Τα αφήνετε για μερικά λεπτά. Σουρώνετε και αφήνετε να κρυώσει. Το διατηρείτε σε δροσερό μέρος και το χρησιμοποιείτε όπως είναι.

Χαμογελάτε, και έχετε ελπίδα και αισιοδοξία!

 

Για συνταγές, κάντε click στο παρακάτω λευκό «κουμπί»:

Gastronomy! Τhe study of the relationship between food and culture

 

follow us on twitter