“Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την κοίμηση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γλυφάδας Παύλου”

Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την κοίμηση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γλυφάδας Παύλου, ο ξαφνικός θάνατος του οποίου μας συγκλόνισε και προκάλεσε σε όλους μας αισθήματα έντονης συγκίνησης.

Η Εκκλησία μας έχασε ένα Ποιμενάρχη με σπουδαίο έργο και σημαντική προσφορά στο συνάνθρωπο μέσα από το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο που διετέλεσε.

Ως σωματείο είχαμε την χαρά να συνεργαστούμε με τις εκκλησίες της εποπτείας του χωρίς να το κάνουμε γνωστό, και μέσα από συγκεκριμένες δράσεις αντιμετωπίσαμε μαζί ζητήματα φτώχειας και αξιοπρεπούς διαβίωσης των συνανθρώπων μας, με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης ξεχώριζε πάντα για τη δυναμική του, την ιδιαίτερη αγάπη του στους νέους και την ευαισθησία του σε θέματα που αφορούσαν την οικογένεια και τη σχέση μεταξύ των γονέων και των παιδιών, θεμέλιος λίθος για την κοινωνία μας. Στα πλαίσια της ποιμαντικής διακονίας του, διεύρυνε τα κατηχητικά σχολεία, βοήθησε άπορους και ασθενείς μέσω του φιλόπτωχου ταμείου, συνέδραμε στην εκμάθηση εκκλησιαστικής και βυζαντινής μουσικής και αγιογραφίας, στην ίδρυση βρεφονηπιακού σταθμού ”Αγία Ειρήνη” και στην Τράπεζα αίματος. Πραγματοποίησε ημερίδες κοινωνικού περιεχομένου με σπουδαιότερη εκείνη των μεταμοσχεύσεων με τίτλο «Είναι πραγματικός θάνατος ο λεγόμενος «Εγκεφαλικός θάνατος;» Τέλος οι 40 χειροτονίες, οι 40 χειροθεσίες, τα 9 εγκαίνια ναών και τα 5 θυρανοίξια, που σήμερα είναι πολύ πιο πολλά, ήταν οι εμπειρίες που του έδιναν χαρά και ικανοποίηση
Η αμεσότητα που είχε με τον λαό του και τα προβλήματα του, ως ιερέας και πνευματικός, είναι αυτό που τον χαρακτήριζε και τον ξεχώριζε.

Για την Κοίμηση του Ιεράρχη μας εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην Εκκλησία της Ελλάδος, στον λαό που υπηρετούσε και στους οικείους του.

Οι πράξεις του και το έργο του, τον εισάγουν στην αιώνια ζωή.

 

Για το ΔΣ
η πρόεδρος


Λένα Μαυρακάκη

 

Γλυφάδας Παύλος