Σε 36 νέες περιοχές ο Αστυνομικός της Γειτονιάς μετά τα capital controls

Ενισχύονται τα μέτρα της Ελληνικής Αστυνομίας λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μετά την επιβολή των capital controls. 

Επέκταση του θεσμού του Αστυνομικού της Γειτονιάς σε 36 νέες περιοχές σε όλη την Ελλάδα αποφάσισε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο της προστασίας των πολιτών από επιτήδειους ή κυκλώματα που θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευθούν την αγωνία και την ανησυχία τους λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, μετά το κλείσιμο των τραπεζών αυτή την εβδομάδα και την επιβολή capital controls.

Συγκεκριμένα, από σήμερα (29.06.2015), ο θεσμός του Αστυνομικού της Γειτονιάς, θα εφαρμόζεται:

• σε οκτώ (8) Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής (Καλλιθέας, Πατησίων, Παγκρατίου, Α΄ Αχαρνών, Α΄ Γλυφάδας, Χαλανδρίου, Νίκαιας και Δημοτικού Θεάτρου),

• σε τέσσερα (4) Αστυνομικά Τμήματα της Θεσσαλονίκης (Ευόσμου, Τούμπας – Τριανδρίας, Αναλήψεως και Αμπελοκήπων) και

• σε είκοσι τέσσερα (24) Αστυνομικά Τμήματα στην υπόλοιπη Ελλάδα: (Κιλκίς, Σερρών, Βέροιας, Ιωαννίνων, Ηγουμενίτσας, Α΄ Λάρισας, Β΄ Λάρισας, Βόλου, Νέας Ιωνίας Βόλου, Α΄ Ηρακλείου, Β΄ Ηρακλείου, Χανίων, Ρόδου, Κορίνθου, Καλαμάτας, Άργος, Κομοτηνής, Ξάνθης, Καβάλας, Κέρκυρας, Χαλκίδας, Λαμίας, Β΄ Πατρών και Αγρινίου).

 

Όπως έγινε γνωστό, ήδη δόθηκαν οδηγίες στους Αστυνομικούς της Γειτονιάς να επιδεικνύουν ιδιαίτερη ευαισθησία και φροντίδα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, με προτεραιότητα στη φροντίδα και εξυπηρέτηση των ΑμεΑ και των υπερηλίκων.

Οπως επίσης γνωτοσποιήθηκε, δεν θα δοθούν άδειες μέχρι το δημοψήφισμα.

Τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας με την Ελληνική Αστυνομία

Επίσης το Υπουργείο, θέτει στην υπηρεσία του κοινού τον αριθμό κλήσης 11188 προκειμένου -όπως αναφέρει- να μην αισθανθεί κανένας πολίτης μόνος και αβοήθητος.

«Στις δύσκολες ώρες που περνάει ο ελληνικός λαός για λάθη του παρελθόντος, η Ελληνική Αστυνομία θα σταθεί στο πλάι του, θα τον υπηρετεί και θα τον προστατεύει, με μόνο στόχο την κοινωνική ειρήνη και τη δημοκρατική έκφραση των ψηφοφόρων σε συνθήκες ελευθερίας και ασφάλειας», τόνισε νωρίτερα σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης. 

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν αυξηθεί οι αστυνομικές περιπολίες κυρίως έξω από ΑΤΜ, όπου συγκεντρώνεται πολύ κόσμος.

source


///