Σήμερα ανακοινώνονται οι βαθμολογίες για τις Πανελλαδικές 2016

Η αγωνία τελειώνει σήμερα για τους χιλιάδες υποψήφιους των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς στα Λύκεια όλης της χώρας, θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα, με πιθανή μικρή καθυστέρηση στις πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Οι καταστάσεις με τις βαθμολογίες έχουν σταλεί στα λύκεια της χώρας το πρωΐ της Παρασκευής, ενώ οι βαθμοί των υποψηφίων θα αναρτηθούν και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας (www.results.it.minedu.gov.gr.)

Απο το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται τα στατιστικά στοιχεία των μαθημάτων των πανελλαδικών εξετάσεων του 2016.

Συνωστισμός στις μεσαίες βαθμολογίες προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2016, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Στις εξετάσεις μπήκαν συνολικά 650 θέματα, τα οποία όπως τονίστηκε “ήταν από το βιβλίο, δηλαδή από την τάξη διδασκαλίας”.

Ως προς τις επιδόσεις των μαθητών, στα αρχαία ελληνικά έγραψε πάνω από τη βάση το 47,35%, ενώ αρίστευσε το 10,25%. Στα λατινικά το 69,09% και στην ιστορία το 52,23%. Αντιστοίχως στα μαθηματικά θετικών σπουδών πάνω από τη βάση έγραψε το 53,24%, στη φυσική το 69,5% και στη χημεία το 75,27%.

“Τα θέματα ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας, με αποτέλεσμα να έχουμε φέτος καλύτερες κατανομές” ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιάννης Παντής.

 

Πώς υπολογίζονται ηλεκτρονικά τα μόρια

Εύκολα και απλά, οι υποψήφιοι στις πανελλήνιες 2016 μπορούν να μπουν στην ειδική ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου και να υπολογίσουν ηλεκτρονικά τον αριθμό των μορίων τους.

 

Εκτιμήσεις / Βάσεις

Σχετική αβεβαιότητα επικρατεί προς το παρόν,  όσον αφορά στην πορεία των βάσεων για εισαγωγή στις ανώτερες και ανώτατες σχολές. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το φετινό εισαγωγικό σύστημα αναμένεται να δημιουργήσει ένα νέο status quo.

apotelesmataPan

Στη Θεωρητική κατεύθυνση πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρξει άνοδος, ενώ στις θετικές σχολές αναμένεται πτώση.

Η υποβολή των μηχανογραφικών

Η ανάρτηση των βαθμολογιών ανοίγει τον δρόμο για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου. Οι υποψήφιοι, αφού απευθυνθούν αρχικά στο Λύκειό τους, θα πρέπει να φροντίσουν να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας, προκειμένου να μπορέσουν να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση  του υπουργείου Παιδείας.

Οι υποψήφιοι μπορούν σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (προσωρινή αποθήκευση), ενώ μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΕΠΑΛ και σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (οριστικοποίηση) έως και την Παρασκευή 8 Ιουλίου.