Συνέντευξη με τη STAR GS HELLAS 2017, Χριστίνα Μουμούρη

 

STAR GS HELLAS 2017: Η Θεολόγος ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΟΥΜΟΥΡΗ

INTERVIEWστην Άντα Θωμά

Creative Director

 

  1. Ξεκινώντας, και αφού σας καλωσορίσουμε, θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε το προφανές: Θεολόγος, Εστεμμένη και αθλήτρια του Βόλλευ; Κόντρα ρόλοι σίγουρα και περιμένουμε με ενδιαφέρον την απάντησή σας.

Το γεγονός ότι είναι κόντρα ρόλοι, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν μπορούν να συνδιαστούν. Για μένα τουλάχιστον, το κάθε ένα ξεχωριστά μου έχει δώσει διαφορετικά πράγματα. Η Θεολογία ήταν κάτι που με ενδιέφερε από μικρή και μου προκαλούσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι όλα ξεκινούν από εκεί και ο πολιτισμός και η κοινωνία ενός τόπου επηρεάζονται άμμεσα από εκείνη. Επίσης, μέσω του αθλητισμού έμαθα την πειθαρχία, την αγωνιστικότητα, την ομαδικότητα. Εφόδια πολύ σημαντικά για την πορεία της ζωής μου. Τώρα όσον αφορά την στέψη μου ως STAR gs HELLAS 2017 στα Εθνικά καλλιστεία της χώρας μου, είναι για μένα κάτι πολύ σημαντικό και πολύ ευχάριστο. Μου έχουν ανοίξει πολλές πόρτες, άλλα όπως έλεγα και πριν τα καλλιστεία σημασία έχει το πώς θα το διαχειριστείς όλο αυτό και το σημαντικότερο, αν θα κλείσεις εσύ αυτές τις πόρτες ή θα στις κλείσουν οι άλλοι.

  1. Πείτε μας για την εμπειρία σας στα Εθνικά καλλιστεία STAR gs HELLAS 2017; θα πάρετε μέρος και σε άλλα καλλιστεία;

 Τα Εθνικά καλλιστεία ήταν για μένα μια πολύ όμορφη εμπειρία και σίγουρα μια εμπειρία ζωής που τελείωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.Εκτός από τον τίτλο μου όμως, για μένα κάτι πολύ σημαντικό που »κέρδισα» εκείνη την ημέρα ήταν η ανακοίνωση ότι θα είμαι |Πρέσβειρα για τον Καρκίνο του Μαστού για το 2017. Σίγουρα υπήρχε άγχος στα πλαίσια του δημιουργικού, καθώς μιλάμε για τα Εθνικά καλλιστεία της χώρας αλλά ήταν μια πολύ όμορφη διαδικασία την οποία περάσαμε όλα τα κορίτσια και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Κύριο Γιώργο Κούβαρη που ήταν δίπλα μας και το σημαντικότερο ότι ΠΑΝΤΑ μας έβλεπε σαν κοπέλες με ξεχωριστές προσωπικότητες και όχι σαν »αντικείμενα μεταπώλησης». Τώρα προετοιμαζόμαστε, για το Miss Universe Tourism, για τον παγκόσμιο διαγωνισμό στον οποίο θα εκπροσωπήσω την Ελλάδα με μεγάλη μου χαρά και νιώθω εξαιρετική τιμή που μου δίνετε αυτή η δυνατότητα.

  1. Βλέποντας το βιογραφικό σας έχουμε εντυπωσιαστεί με τις σπουδές σας. Θέλετε να μας μιλήσετε για αυτές;

Οι σπουδές για μένα είναι ένα κομμάτι πολύ σημαντικό καθώς πιστεύω ότι μέσω αυτών ολοκληρώνεσαι σαν άνθρωπος, σαν προσωπικότητα. Πίστευα και πιστεύω πολύ στο Θεό, αγαπούσα και αγαπώ την ψυχολογία και την φιλοσοφία οπότε για μένα η απόφαση να σπουδάσω Κοινωνική Θεολογία και να καταφέρω να μεταλαμπαδεύσω στα παιδιά αυτά που έχω εγώ μέσα μου, ήταν για μένα πολύ εύκολη καθώς ήμουν απόλυτα συνειδητοποιημένη για το τι ήθελα να κάνω. Επίσης, έχω κάνει σεμινάρια παιδαγωγικής  γιατί ήθελα να είμαι απόλυτα καλλυμένη, όσον αφορά στη διδασκαλία των παιδιών. Και στη συνέχεια μπήκα στο μεταπτυχιακό της Εκκλησιαστικής Ιστορίας, όπου ήταν ένας τομέας που επίσης με ενδιέφερε, και ελπίζω να το τελειώσω όσο πιο σύντομα γίνεται.

 

Χριστίνα Μουμούρη

 

  1. Ποιοι είναι οι επαγγελματικοί στόχοι; Είστε ικανοποιημένη από την μέχρι τώρα σταδιοδρομία σας;

Έχω υιοθετήσει από την οικογένειά μου το γεγονός ότι τα σταθερά και αργά βήματα είναι αυτά που μπορούν να σου δώσουν την μακροχρόνια εξέλιξη. Έτσι και εγώ, πεπεισμένη από αυτό, προσπαθώ να κάνω αργά και σταθερά βήματα. Ο πρώτος μου στόχος όσον αφορά τα Εθνικά καλλιστεία επιτεύχθει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Απο εκεί και πέρα, αυτό που ήθελα να κάνω απο μικρή είτε μέσω της διδασκαλίας είτε μέσω την ευκαιριών που μου παρουσιάζονται τώρα, είναι μέσω της επικοινωνίας να βοηθάω ψυχολογικά τον κόσμο. Και  όπως όλοι ξέρουμε το μεγαλύτερο μέσο επικοινωνίας με τον κόσμο είναι η τηλεόραση. Οπότε οι επόμενοι επαγγελματικοί μου στόχοι, σε αυτό το κομμάτι, είναι στον χώρο της τηλεόρασης!

 

 

  1. Ποια είναι η πορεία σας στον αθλητισμό;

Ξεκίνησα από πολύ μικρή, μπαίνοντας στο χώρο του στίβου. Και μετά από 2 χρόνια γνώρισα την μεγάλη μου αγάπη που είναι ο χώρος του Volley.

Στα 15 μου ανέβηκα στην γυναικεία ομάδα του Αστέρα Αγίου Δημητρίου, Α2 κατηγορία,όπου έμεινα μέχρι τα 18 μου. Έπειτα συνέχισα την πορεία σε ομάδες Α2 κατηγορίας στη Θεσσαλονίκη όπου σπούδαζα, με μεγαλύτερά μου σταθμό τον Πήγασο Πολίχνης, όπου έμεινα 3 χρόνια.

Με την κάθοδό μου στην Αθήνα, λόγω της αγάπης μου για την παλιά μου συμπαίκτρια και προπονήτρια Χριστίνα Λιγουδιστιανού, αποφάσισα να κατέβω από τα σαλόνια της Α2 σε μικρότερη κατηγορία, επηρεαζόμενη από εκείνη καθώς είχε αναλάβει το προπονητικό κομμάτι του γυναικείου τμήματος της Δάφνης Αγίου Δημητρίου, και βλέποντας το όνειρο στους ανθρώπους του συλλόγου να δουν την Δάφνη Αγίου Δημητρίου εκεί που της αξίζει. Ως αρχηγός της ομάδας και πολύ δεμένη με τις συμπαίκτριες μου, είμαι πολύ χαρούμενη που ο πρώτος στόχος της ομάδας επιτεύχθει καθώς ανεβήκαμε κατηγορία στο πρωτάθλημα που τελείωσε και ελπίζω και εύχομαι και το φετινό πρωτάθλημα να μας βρει στην ίδια εύχαριστη θέση, καθώς ο στόχος της ομάδας είναι και πάλι η άνοδος.

 

 

  1. Κλείνοντας και αφού σας ευχαριστήσουμε για τον χρόνο και σας ευχηθούμε καλή συνέχεια, θα θέλαμε να δώσετε μια συμβουλή στο γυναικείο φύλο. Ή μάλλον τρεις. Μία ως εστεμμένη, μία ως θεολόγος και μία ως αθλήτρια.

 Όλες οι γυναίκες έχουμε ξεχωριστές προσωπικότητες.Έγω αυτό που θα ήθελα να πω σε όλες τις γυναίκες είναι κάτι το οποίο με αντιπροσωπεύει σαν Χριστίνα.

Με πίστη, με ταπεινότητα  και με πειθαρχία όλα τα όνειρα και οι επιθυμίες μπορούν να πραγματοποιηθούν. Και το σημαντικότερο και κάτι το οποίο θα ήθελα να θυμούνται, είναι ότι η εξωτερική ομορφιά είναι κάτι το οποίο είναι παροδικό και κάποια στιγμή θα φύγει ή θα αλλοιωθεί. Η ομορφιά της ψυχής όμως είναι αυτή που έχει σημασία και μένει ανεξίτηλη με την πάροδο του χρόνου.

Εγώ σας ευχαριστώ πολύ.

Καλή συνέχεια και σε εσάς!