Μάς ενημερώνει η chef Μαίρη Παναγάκου, με εύκολες, νόστιμες και οικονομικές συνταγές, που θα αναδείξουν την αγάπη και το μεράκι σας για τους δικούς σας ανθρώπους.

 

Υλικά

  • 1 κιλό σαρδέλες
    αμπελόφυλλα, φρέσκα ζεματισμένα, όσα είναι οι σαρδέλες
    4-5 σκελίδες σκόρδου, σε λεπτές φετούλες
    αλάτι και πιπέρι
    1 μεγάλο καρβέλι ψωμί
    2 ντομάτες σε φέτες
    1 ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες
    1/2 φλ τσ πράσινες ελιές, γεμιστές με κόκκινη πιπεριά

Τρόπος παρασκευής

1.    Καθαρίζετε τις σαρδέλες από τα εντόσθια και τις αφήνετε ολόκληρες με το κεφάλι τους. Τις αλατοπιπερώνετε, τις γεμίζετε με 2-3 φετούλες σκόρδο και διπλώνετε κάθε μια σε αμπελόφυλλο, αφήνοντας το κεφάλι απ’ έξω.
2.    Τις τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί και τις ψήνετε στο γκριλ του φούρνου ή στα κάρβουνα, για 5′-6′ περίπου, από κάθε πλευρά.
3.    Κόβετε μια οριζόντια φέτα στο επάνω μέρος του καρβελιού και αδειάζετε την μισή ψίχα περίπου. Γεμίζετε το καρβέλι με τις τυλιγμένες σε αμπελόφυλλα σαρδέλες, τα κρεμμύδια, τις ντομάτες και τις ελιές.

 

 

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε την κ. Παναγάκου για τις πληροφορίες.

Η Μαίρη Παναγάκου ασχολείται με τον τουρισμό και την εστίαση από το 1981 και έχει δημιουργήσει την δική της ολοκληρωμένη ξενοδοχειακή μονάδα στον υπέροχο Κότρωνα της Μάνης, που περιλαμβάνει bungalows, ταβέρνα, εστιατόριο και bar δίπλα στην πισίνα.


Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.

 

Για περισσότερες συνταγές, κάντε click στο παρακάτω λευκό «κουμπί»:

Gastronomy! Τhe study of the relationship between food and culture

follow us on twitter