Τα διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας με την ευκαιρία του εορτασμού της παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας βράβευσε αθλητές που διακρίθηκαν για την αφοσίωση τους στις Ολυμπιακές αρχές και αξίες.

 

Στον Στέφανο Διαμαντή απονεμήθηκε το βραβείο Ευ Αγωνίζεσθαι για τη στάση του στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα αντισφαίρισης σε αμαξίδιο τον Οκτώβριο του 2020. Ο πρωταθλητής επέλεξε να ηγηθεί της πετυχημένης  προσπάθειας να διακοπεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα λόγω κωλύματος συμμετοχής όλων των αθλητών. Ο Στέφανος έχασε έναν σίγουρο τίτλο, αλλά κέρδισε τον σεβασμό σύσσωμης της αθλητικής κοινότητας, καθώς έδειξε ότι η ευγενής άμιλλα προέχει.

Το βραβείο «ευ αγωνίζεσθαι» απένημε, στο πλαίσιο εκδήλωσης της οργανωτικής επιτροπής «Δρόμος Εκεχειρίας 2022» στο πολεμικό μουσείο Αθηνών, στον Στέφανο Διαμαντή, ο Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης. Ο Δρ. Φίλης εξήρε τη συμπεριφορά του Στέφανου, επισημαίνοντας ότι “απέδειξε περίτρανα ότι εκτός από τη θέληση που τον διακρίνει, είναι προσηλωμένος στις πραγματικές αξίες του αθλητισμού, τις οικουμενικές αυτές αξίες που καθιστούν τον αθλητισμό πλατφόρμα συνεννόησης, κατανόησης, διαλόγου και εν τέλει ειρήνης”.

 

Στην αθλήτρια Ντένια Κουρέτα απονεμήθηκε το βραβείο «αλληλεγγύη». Η 16 χρονη πολίστρια του ΝΕ Πατρών βοήθησε να σωθεί η ζωη δύο ανδρών και μιας γυναίκας στη θαλάσσια περιοχή του Ρίου. Το βραβείο απένημε στην αθλήτρια η υποδιευθύντρια του ΔΚΟΕ κα Ντόρα Πάλλη. Η κα Πάλλη συνεχάρη τη νεαρή αθλήτρια για την ενέργεια της αυτή και τόνισε ότι έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα στην κοινωνία για τη σημασία της αλληλεγγύης ως εργαλείου συνοχής. Το βραβείο δόθηκε στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την ολυμπιακή ημέρα στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ.

 

Το ΔΚΟΕ συμμετέχει σε πολλές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ολυμπιακής ημέρας. Συγκεκριμένα συμμετείχε σε αθλητικές εκδηλώσεις στο ΟΑΚΑ και στον Άγιο Κοσμά,  το ΣΕΦ και σε εκδήλωση του «Δρόμου Εκεχειρίας» στο Πολεμικό Μουσείο.