Τα μηχανήματα του ΣΠΑΥ εργάζονται ασταμάτητα όλο το Σαββατοκύριακο για τη συντήρηση σημαντικών τμημάτων των δασικών δρόμων στο Νότιο Υμηττό προκειμένου να διασφαλίσουμε ευκολότερη και ασφαλέστερη διέλευση για τα πυροσβεστικά οχήματα.
Με αφετηρία τη Γλυφάδα, το Σάββατο το πρωί, αρχικά πραγματοποιήθηκαν εργασίες αποκατάστασης σε ένα σημείο που είχε πολλά χρόνια να συντηρηθεί και παρουσίαζε έντονα νεροφαγώματα. Πρόκειται για τον δασικό δρόμο που ξεκινάει από τη μπάρα της οδού Αγίου Νεκταρίου και ενώνεται με το δίκτυο των δασικών δρόμων της Αργυρούπολης.
Σειρά είχαν οι δασικοί δρόμοι της Αιξωνής πάνω από τη μπάρα της οδού Σερρών όπου τα μηχανήματα του ΣΠΑΥ συμπλήρωσαν το έργο συντήρησης που υλοποίησε ο Δήμος Γλυφάδας τις προηγούμενες ημέρες.
Και ακολούθησε ένα ακόμα σημαντικό σημείο, το Πευκωτό, στον τομέα του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, όπου ο ΣΠΑΥ, από χθες το απόγευμα και ασταμάτητα μέχρι και σήμερα, συντηρεί μια σημαντική διαδρομή που οδηγεί σε ένα ακόμα στρατηγικό σημείο πυροφύλαξης του Νοτίου Υμηττού.
“Η έγκαιρη προετοιμασία και η πρόληψη αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα του ΣΠΑΥ για τη θωράκιση του Υμηττού και προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε δυναμικά!”