Δ.Τ.

Τα τελευταία τουλάχιστον 5 χρόνια, παρατηρείται στη χώρα μας, έντονη δραστηριότητα, στην παραγωγή μικρού μήκους ταινιών.
Το επίπεδο, κάθε χρόνο βελτιώνεται, γίνεται πιο ανταγωνιστικό. Όμως, οι ανήλικοι δημιουργοί, έχουν περιορισμένο εύρος προβολής, αλλά και οι πρωτοεμφανιζόμενοι ενήλικες, βρίσκονται σε άνισο ανταγωνισμό με τους πιο έμπειρους.
Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει το New Generation Film Festival, σε μια συνεργασία, με τον πολυχώρο Τέχνης και Πολιτισμού Εύπολις-art.
Προτρέψαμε τα παιδιά από 14-17 ετών, να πειραματιστούν είτε με κινητό τηλέφωνο είτε με ψηφιακή κάμερα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Για τους ενήλικες, θέσαμε ηλικιακό όριο τα 30 έτη.
Θα προβληθούν 28 ταινίες( έως 20 λεπτά) και από τα δύο τμήματα, ενώ θα υπάρχουν και χρηματικά έπαθλα. Θα προβληθούν και επιλεγμένες ταινίες από το εξωτερικό, που μας έχουν σταλεί, από τις ίδιες ηλικιακές ομάδες.
Η σκηνοθέτις Πέννυ Παναγιωτοπούλου, εκτός από μέλος της Κριτικής Επιτροπής, ετοιμάζει masterclass για τους νεαρούς δημιουργούς. Μαζί μας στην Κριτική Επιτροπή βρίσκεται και ο σκηνοθέτης Κώστας Κολημένος, ο οποίος πρόσφατα ολοκλήρωσε την τελευταία του ταινία μεγάλου μήκους. Στοχεύουμε, στη διάδοση του Φεστιβάλ μας, ούτως ώστε του χρόνου, να έχουμε στο μέλλον, περισσότερες ταινίες στην ηλικιακή κατηγορία 14-17.
Ξεκινάμε τη Δευτέρα 21/6. Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Τετάρτη 23/6. Οι προβολές θα γίνουν στο Cine Αλόμα, στην Αργυρούπολη.
Τον Αύγουστο, οι βραβευμένες μας ταινίες, θα προβληθούν και στην Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου.
Χορηγός επικοινωνίας μας είναι η ΕΡΤ.