Το νέο μονοπάτι από το ΕΛΠΙΔΟΧΩΡΙ προς Μυκήνες!

Γράφει η Ηλέκτρα Κουτούκη

ΗΛΕΚΤΡΑ ΚΟΥΤΟΥΚΙ|| ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ || Το νέο μονοπάτι, που χάραξαν από το ΕΛΠΙΔΟΧΩΡΙ προς Μυκήνες, ελπίζω ότι θα γίνει πόλος έλξης για πεζοπόρους, φυσιολατρικούς και ορειβατικούς συλλόγους.

Ήδη με ανακοίνωση της, η «Φυσιολατρική Κίνηση Βριλησσός» γνωστοποιήσε ότι το Δεκέμβριο του 2014, πραγματοποίησε χάραξη και σηματοδότηση  νέου μονοπατιού στην Αργολίδα, με εκκίνηση τον οικολογικό χώρο της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής με την επωνυμία «Ελπιδοχώρι»  κοντά στο χωριό Μαλαντρένι. Η χάραξη του μονοπατιού έγινε με τη βοήθεια του οδηγού βουνού Δημήτρη Τιτόπουλου. Το μονοπάτι ξεκινά από την ανατολική πλευρά των εγκαταστάσεων, που βρίσκονται στο «Ελπιδοχώρι» και κινείται συνεχώς ανατολικά ανεβαίνοντας το λόφο πάνω από το κτήμα. Μετά από λίγο κατεβαίνει από την πίσω μεριά του λόφου και κινούμενο μέσα σε αιωνόβιες ελιές βγαίνει σε χωματόδρομο. Από εκείνο το σημείο και για αρκετή ώρα κινείται σε χωματόδρομους, που επειδή είναι ψηλότερα από τον αργολικό κάμπο, μας δίνεται η ευκαιρία να έχουμε μια πανοραμική άποψη μέχρι και τις Μυκήνες, που είναι και η τελική κατάληξη του μονοπατιού.

ΕΛΠΙΔΟΧΩΡΙ

Το  ΕΛΠΙΔΟΧΩΡΙ έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι 20 άτομα στο καταφύγιο του και υπάρχει συμβολική χρέωση, καθώς για τη  χρήση της κουζίνας. Δεν είναι ξενώνας και δεν ενοικιάζεται σε μεμονωμένους επισκέπτες. Μπορεί να φιλοξενήσει μια ομάδα 10 -20  ατόμων, που θέλουν να βρεθούν στη φύση, να εργαστούν και να ζήσουν συλλογικά. Για τον ύπνο διατίθεται το πατάρι του διώροφου ενιαίου χώρου, όπου υπάρχουν στρώματα και μαξιλάρια. Χρειάζεται να φέρετε τον δικό σας υπνόσακο ή σεντόνια, κουβέρτες και μαξιλαροθήκες. Επιπλέον άτομα μπορούν να κοιμηθούν σε σκηνές στο κτήμα, αν ο καιρός το επιτρέπει και η παρέα το επιθυμεί ή στο yurt μας (τα σπίτια των νομάδων στη Μογγολία), αν είναι ελεύθερο.  Ο χώρος του κτήματος είναι διαθέσιμος για σεμινάρια κι άλλες σχετικές εκδηλώσεις.  Περισσότερες αναλυτικές πληροφορίες στο www.elpidohori.gr

ΕΛΠΙΔΟΧΩΡΙ

GLYFADA METROPOLITANS

GLYFADA METROPOLITANS