Ρεσιτάλ της Μπέττυς Χαρλαύτη στην Ελβετία, με έργα Μίκη Θεοδωράκη

Μετά την Νέα Υόρκη και την καρδιά του Μανχάταν όπου προσκλήθηκε να δώσει συναυλίες με έργα του Μίκη Θεοδωράκη, η Μπέττυ Χαρλαύτη με εφόδιο την πολύτιμη «θητεία» της δίπλα στον Μεγάλο Έλληνα Δημιουργό, ταξιδεύει το έργο του μέχρι την Ελβετία. Μαζί της  επί σκηνής ο καταξιωμένος πιανίστας Γιάννης Μπελώνης, στενός συνεργάτης τα τελευταία χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη και της Ορχήστρας του. Η συνύπαρξή τους εγγυάται ένα μοναδικό όσο και εκρηκτικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Οι δυο καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν στην Salle Paderewski της Λωζάννης επιλογές από το σύνολο του έργου του Μίκη Θεοδωράκη, προσκεκλημένοι του Συλλόγου Ελλήνων Λωζάννης «Εστία», σε μια βραδιά τιμής στην μεγαλύτερη, εν ζωή, καλλιτεχνική προσωπικότητα του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα. Η καλλιτέχνις κατά την διάρκεια της βραδιάς θα ερμηνεύσει σε πέντε διαφορετικές γλώσσες.

Η Μπέττυ Χαρλαύτη είναι η μοναδική ερμηνεύτρια από την νέα γενιά που επέλεξε να έχει μόνιμα κοντά του τα τελευταία χρόνια ο συνθέτης, σε συνεργασία και με την Ορχήστρα του. Η σύμπραξη, επί σκηνής, των δυο καλλιτεχνών στο εξωτερικό εγγυάται την αναλλοίωτη μεταλαμπάδευση των μηνυμάτων του έργου του συνθέτη μέσω των πρεσβευτών του της νεώτερης γενιάς και φέρει τα εχέγγυα, την καλλιτεχνική καθοδήγηση και την υπογραφή του ίδιου του Μεγάλου Δημιουργού σε κάθε νότα και φράση.

Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της επικείμενης δισκογραφικής δουλειάς της Μπέττυς Χαρλαύτη με έργα Μίκη Θεοδωράκη, υπό την επιμέλεια του ίδιου του συνθέτη η οποία σε συνδυασμό και με τις εμπνευσμένες ενορχηστρώσεις του Γιάννη Μπελώνη προμηνύεται ως ένα νέο, πολλά υποσχόμενο μουσικό ταξίδι.

Χαρλαύτη

 

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Salle Paderewski, Λωζάννη

Allée Ernest-Ansermet 3 
1003 Lausanne

Tél. +41 21 315 21 50

Ώρα : 19:00

(Οι πόρτες ανοίγουν στις 17:30)