Τον πρώτο νεκρό στο Ηνωμένο Βασίλειο από την μετάλλαξη Όμικρον του νέου κορωνοϊού ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον.

Ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι η νέα παραλλαγή είχε επίσης ως αποτέλεσμα αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία, προσθέτοντας ότι το «καλύτερο πράγμα» που μπορεί να κάνει κανείς είναι την ενισχυτική δόση του εμβολίου.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε κλινική εμβολιασμού στο δυτικό Λονδίνο, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι οι πολίτες πρέπει να αφήσουν κατά μέρος την ιδέα ότι η Όμικρον αποτελεί μια πιο ήπια εκδοχή του ιού.

Ως αποτέλεσμα της προτροπής, μεγάλες ουρές σχηματίζονταν σήμερα στα κέντρα εμβολιασμού των μεγάλων πόλεων της Αγγλίας, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Reuters.

Ουρές είχαν σχηματιστεί στα εμβολιαστικά κέντρα στο Λονδίνο και το Μάντσεστερ στη βόρεια Αγγλία. Επίσης υπήρξαν ζητήματα όσον αφορά την κράτηση ραντεβού διαδικτυακά.

«Η υπηρεσία κράτησης (ραντεβού) εμβολιασμού κατά της COVID αντιμετωπίζει αυτήν την στιγμή εξαιρετικά υψηλή ζήτηση άρα έχει θέσει σε λειτουργία σύστημα αναμονής», αναφέρει σε μήνυμά της στο Twitter η Εθνική Υπηρεσία Υγείας. «Για όλους τους άλλους που βρίσκονται σε αναμονή, θα τους συνιστούσαμε να ξαναπροσπαθήσουν αργότερα σήμερα ή αύριο», προσθέτει.

 

see more: cnn.gr