Βρέθηκε το «μαύρο κουτί» του αεροσκάφους

Βρέθηκε το «μαύρο κουτί» του αεροσκάφους Airbus Α-320 που συνετρίβη σε δύσβατη πλαγιά των γαλλικών Αλπεων, όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ, γεγονός που σημαίνει ότι τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να δοθούν απαντήσεις σχετικά με την πτήση και το μυστήριο που καλύπτει τα αίτια του δυστυχήματος.

«Ένα μαύρο κουτί που βρήκαμε λίγες ώρες μετά τη συντριβή θα εξεταστεί αμέσως ώστε οι έρευνες να προχωρήσουν γρήγορα», είπε ο Καζνέβ από το Σεν-λεζ- Αλπ, μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από το σημείο της συντριβής, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.500 μέτρων.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το σημείο της συντριβής θα αποκλειστεί σήμερα το βράδυ ώστε να διασφαλιστεί ότι οι υπηρεσίες διάσωσης θα μπορούν να εισέρχονται πιο εύκολα στην περιοχή.

Εξάλλου ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί αύριο Τετάρτη στο σημείο της συντριβής του Airbus.

«Αύριο θα μεταβώ στο σημείο του αεροπορικού δυστυχήματος στη Γαλλία», έγραψε ο Ραχόι στον λογαριασμό του στο Twitter.

Στο Airbus, που πραγματοποιούσε την πτήση Βαρκελώνη-Ντίσελντορφ, βρίσκονταν 144 επιβάτες, μεταξύ των οποίων Ισπανοί και Γερμανοί.

Νωρίτερα σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είχε επίσης ανακοινώσει ότι αύριο θα μεταβεί στην περιοχή του δυστυχήματος.

source

GLYFADA METROPOLITANS