Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Σε άδεια άνευ αποδοχών οι υγειονομικοί που θα αρνηθούν να εμβολιαστούν

Κυρώσεις σε υγειονομικούς και εργαζόμενους σε γηροκομεία που δεν θα κάνουν το εμβόλιο.

 

Σε εξειδίκευση των κυρώσεων που θα επιβληθούν σε όσους υγειονομικούς επιμείνουν στην άρνηση του εμβολιασμού από τη στιγμή που αυτός καθίσταται υποχρεωτικός, αναμένεται να προχωρήσουν σε λίγες ώρες οι αρμόδιοι υπουργοί.

 

Το απόγευμα της Δευτέρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του έκανε γνωστό ότι καθίσταται υποχρεωτικός ο άμεσος εμβολιασμός των εργαζόμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, που είναι και η πιο ευπαθής κατηγορία.

«Όσοι δεν το πράξουν θα τεθούν σε αναστολή εργασίας από την 16η Αυγούστου και μετά», επεσήμανε ο Πρωθυπουργός, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες θα ισχύσει για τους υγειονομικούς.

Συγκεκριμένα, όποιος υγειονομικός σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δεν εμβολιαστεί μετά την 1η Σεπτεμβρίου, τότε δεν θα επιστρέφει την εργασία του, αλλά θα μπαίνει υποχρεωτικά σε καθεστώς άδειας άνευ αποδοχών.

Υπενθυμίζεται ότι στο διάγγελμα του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Πρώτον, καθίσταται υποχρεωτικός ο άμεσος εμβολιασμός των εργαζόμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, που είναι και η πιο ευπαθής κατηγορία. Όσοι δεν το πράξουν θα τεθούν σε αναστολή εργασίας από την 16η Αυγούστου και μετά. Γιατί δεν γίνεται αυτοί οι οποίοι υποτίθεται ότι προστατεύουν εκείνους που κινδυνεύουν περισσότερο, να είναι οι ίδιοι πιθανοί φορείς αυτού του κινδύνου.

 

see more: newsbomb.gr