Γράφει η Αγγελική Νικολάου Ζουράρη

|| αποκλειστικό ||

Πώς ο αθλητισμός επηρεάζει την σωματική και ψυχική υγεία των ανθρώπων;

Πρωταρχικός λόγος για να αρχίσει να αθλείται ένα παιδί, είναι για να αποκτήσει ένα υγιές και καλοσχηματισμένο σώμα. Ο αθλητισμός στα παιδιά συμβάλλει στο να έχουν υγιή οστά – αποτελεσματική λειτουργία της καρδιάς και των πνευμόνων και καλύτερες κινητικές ικανότητες.

ZOURARHkefΤα θετικά στοιχεία του αθλητισμού είναι πολλά. Αυτά συνηθίζουμε να τα χωρίζουμε σε ομάδες: τη σωματική άσκηση και την άσκηση του πνεύματος και της ψυχής. Με τη σωματική άσκηση εξασφαλίζει κάποιος μια καλή υγεία και μεγαλύτερη φυσική αντοχή. Αισθάνεται καλύτερα γιατί εξασφαλίζει μια όμορφη εμφάνιση που τον γεμίζει αυτοπεποίθηση. Βρίσκεται σε φυσικό περιβάλλον κάνοντας υγιεινή διατροφή. Με την πνευματική και ψυχική άσκηση εκτονώνεται και ψυχαγωγείται. Πέρα όμως από την ψυχαγωγία, μπορεί να συνδυάσει την καλή φυσική κατάσταση με το μυαλό, όπως επίσης μαθαίνει να συνεργάζεται και να σέβεται τον αντίπαλο. Αναπτύσσονται διάφορες αξίες όπως η πειθαρχεία, ο αυτοέλεγχος, η κάμψη του εγωισμού και η αυτοσυγκέντρωση. Ακόμη ο άνθρωπος με τον αθλητισμό μπορεί να επικοινωνεί και με τους συνανθρώπους του καθώς και να εκφράζει τις απόψεις του.

A.Σ Κορεατικου Καρατε Αυτοαμυνας Ανω Γλυφαδας

Τί κερδίζει κάποιος που ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες;

Όλες οι πολεμικές τέχνες είναι πολύ ωφέλιμες για το σώμα. Συγκεκριμένα κάποιος που επιλέγει αυτά τα αθλήματα έχει αυξημένη αντοχή, ταχύτητα, ισορροπία, καρδιαγγειακή ικανότητα και ευελιξία. Επιπλέον οι πολεμικές τέχνες θα μπορούσαν να αφορούν περισσότερο κόσμο, διότι δεν έχουν περιορισμούς όσον αφορά το ύψος ή το μέγεθος του ατόμου, όπως άλλα αθλήματα. Ένα ακόμη όφελος των πολεμικών τεχνών είναι το ότι όπως έχει αποδειχθεί με έρευνες καταφέρνει να αναπτύξει τον αυτοέλεγχο σε άτομα με επιθετικές συμπεριφορές και διαταραχές. Το Καράτε για παράδειγμα μπορεί να αναπτύξει την προσαρμοστικότητα και να ρυθμίσει τη διάθεση του ατόμου. Ένα εξίσου σημαντικό χαρακτηριστικό που αναπτύσσουν οι πολεμικές τέχνες είναι αυτό της αυτοάμυνας. Η ανάπτυξη της αυτοάμυνας  κάνει το παιδί να νιώθει έτοιμο να αμυνθεί αν χρειαστεί και έτσι αυξάνει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση του.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ-ΣΕ ΤΙ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑ;

Είναι αλήθεια πως η κρίση έχει επηρεάσει ακόμα και τον αθλητισμό όπως και την ψυχολογία των ανθρώπων. Συχνά ακούμε την φράση “δεν έχω χρήματα για να τα δώσω στον αθλητισμό από την στιγμή που δεν έχω να ζήσω την οικογένεια μου” και δεν έχουν άδικο. Όμως ο αθλητισμός και οι πολεμικές τέχνες μπορούν να σε κάνουν δημιουργικό και ταυτόχρονα δυναμικό. Μας βοηθά να “ξεφύγουμε” απο τα προβλήματα της ημέρας και να αφιερώνουμε λίγο χρόνο για την σωματική – νοητική και ψυχική ηρεμία και ευεξία του εαυτού μας. Αυτό βέβαια μας αλλάζει και στην καθημερινότητα μας και στον τρόπο που βρίσκουμε να επικοινωνούμε και με τους ανθρώπους γύρω μας.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!

Άτομα που αθλούνται και ιδίως από νεαρή ηλικία αποφεύγουν τις “κακοτοποιές”, δηλαδή είναι πολύ σπάνιο έως αδύνατον, να εμπλακούν με απαγορευμένες ουσίες ή και να εμπλακούν σε οτιδήποτε τους δημιουργήσει “μπελάδες” ή εξαρτήσεις στη ζωή τους. Έχουν τον αυτοέλεγχο να μην παρασυρθούν ποτέ σε αυτά.

Γνωρίζουμε όλοι, ότι ακόμα και σε ολυμπιάδες Έλληνες αθλητές μας βρέθηκαν θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ, όμως στις πολεμικές τέχνες για να είσαι τεχνίτης και όχι απλά αθλητής πρέπει να έχεις ψυχή-αγάπη για το άθλημα και μεταδοτικότητα. Όλα αυτά λοιπόν δεν συμβαδίζουν με τα αρνητικά στοιχεία του αθλητισμού.

A.Σ Κορεατικου Καρατε Αυτοαμυνας Ανω Γλυφαδας

Συμπέρασμα Νους Υγιής… “Εν Σώματι Υγιεί”.

karatebabies

 


 

Αγγελική Ζουράρη:

“ΜΕ ΧΑΡΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ 31/8! ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ, ΑΠΟ ΤΙΣ 18.00 ΕΩΣ 22.00 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ, ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ.”


 

 

 http://www.zouraris-soobahkdo.gr/

www.facebook.com/pages/AΣ-Κορεατικου-Καρατε-Αυτοαμυνας-Ανω-Γλυφαδας


///