Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης, αποδεικνύοντας έμπρακτα καθημερινά το  ενδιαφέρον του για την ανάπτυξη της έννοιας του εθελοντισμού και της κοινωνικής ευαισθητοποίησης ανακοινώνει την οργάνωση των εθελοντικών αιμοδοσιών:

ΚΥΡΙΑΚΗ  21  ΙΟΥΝΙΟΥ 2020 (9:00-13:00) 

στον χώρο του Β Κ.Α.Π.Η ΙΑΣΩΝΙΔΟΥ 35,ΕΛΛΗΝΙΚΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020 (9:00-13:00)

στον χώρο του Α Κ.Α.Π.Η ΑΛΕΞΙΟΥΠΟΛΕΩΣ 27,ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΜΚΑ

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις και εκκλήσεις των επίσημων φορέων στη χώρα μας υπάρχει μεγάλη ανάγκη εξασφάλισης μιας μεγαλύτερης επάρκειας σε αίμα, για αυτό τον λόγο απαιτείται η μεγαλύτερη συμμετοχή  όλων και πιο πολύ από τους κατοίκους του δήμου. Η αιμοδοσία  είναι ακίνδυνη και διαρκεί μόλις δέκα λεπτά.

 

Χρήσιμες πληροφορίες:

  • Αιμοδότης μπορεί να γίνει όποιος είναι υγιής ηλικίας από 18 έως  65 ετών.
  • Ζυγίζει πάνω από 50 κιλά.
  • Εάν είναι υγιής και ελεύθερος συμπτωμάτων, ακόμα κι από απλό κρυολόγημα, δεν λαμβάνει κάποιο αντιβιοτικό τις τελευταίες 7 ημέρες.
  • Εάν δεν έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας
  • Εάν δεν έχει κάνει κάποιο μεγάλο χειρουργείο τους τελευταίους έξι μήνες.
  • Εάν δεν έχει κάνει κάποιο tattoo ή piercing τους τελευταίους έξι μήνες.
  • Να έχει κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ.
  • Να έχει φάει ένα ελαφρύ πρωινό (πρωινή αιμοδοσία)
  • Να πίνει πολλά υγρά (όχι αλκοολούχα) πριν και μετά την αιμοδοσία.

 

Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης καλεί όλους του κατοίκους και τους εργαζόμενους στον δήμο να δηλώσουν ενεργά την παρουσία τους, για την ενίσχυση των κρατικών αποθεμάτων αίματος.

Θα τηρηθούν  όλα τα προβλεπόμενα και αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια και προστασία όλων, και προτρέπονται όλοι  να  συνεχίσουν  να προσφέρουν σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη.

Επειδή οι εθελοντικές αιμοδοσίες θα πραγματοποιηθούν μόνο με ραντεβού, καλούνται οι εθελοντές να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή προκειμένου να οριστεί η ημέρα και η ώρα προσέλευσης στο τηλέφωνο 213 2026090.

Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα συγκεντρωθούν φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου.

Παράλληλα θα δίνεται η δυνατότητα  ενημέρωσης για την Δωρεά Μυελού των Οστών και όσοι επιθυμούν μπορούν να γίνουν δότες μυελού των Οστών.