ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ: Ο απολογισμός για το πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι”

Το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” είναι ένα από τα πλέον σημαντικά προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα

ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ || Το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” είναι ένα από τα πλέον σημαντικά προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα.
Κατά τη διάρκεια του 2015 εξυπηρετήθηκαν 71 άτομα και οικογένειες με παροχή υπηρεσιών σε τακτική εβδομαδιαία βάση όπως: Οικιακή φροντίδα (καθαρισμός & μαγείρεμα) σε 35 άτομα, Ατομική υγιεινή σε 12 άτομα, Νοσηλευτική παρακολούθηση( ενεσοθεραπεία, κατακλίσεις) σε 20 άτομα, Ψυχοκοινωνική στήριξη σε 20 άτομα και 28 συνταγογραφήσεις (μηνιαίως). Επίσης αξιολογήθηκαν από τη Κοινωνική λειτουργό 32 νέα περιστατικά, πραγματοποιήθηκαν 75 συνοδείες σε γιατρούς και νοσοκομεία και διεκπεραιώθηκαν 23 υποθέσεις για ΚΕΠΑ και έκδοση βιβλιαρίων ανασφαλίστων. Τέλος η Βοήθεια στο σπίτι έχει την καθημερινή ευθύνη για τη διανομή κατ’οίκον έτοιμου μαγειρεμένου φαγητού 15 ωφελούμενων.

 

thavmastikoΤο «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» του Δ. Γλυφάδας, λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2004. Εκτοτε έχουν διεξαχθεί περισσότερες από 400 κοινωνικές έρευνες. Αυτό σημαίνει ότι καταγράφηκαν και αξιολογήθηκαν ανάγκες και προβλήματα συνδημοτών αντίστοιχων οικογενειών, ενώ εξυπηρετήθηκαν και εξυπηρετούνται δεκάδες εξ αυτών σε τακτική βάση.

Η δυναμική μιας τετραμελούς δομής «ΒΣΣ», ανέχεται στα 60-65 άτομα , τα οποία δύνανται να εξυπηρετηθούν σε μηνιαία βάση, με μέρος ή και το σύνολο των υπηρεσιών.

Το «ΒΣΣ» σε συνέργεια και με τις υπόλοιπες κοινωνικές δομές, αποτελεί ένα μέτωπο αντίστασης  στα οξυμμένα κοινωνικά προβλήματα καθώς και κοινωνικής προστασίας σε πλήθος συμπολιτών μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

Ωστόσο τα αιτήματα βοήθειας, που καταγράφονται, καθημερινά πληθαίνουν. Για τον λόγο αυτό το πρόγραμμα«ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» , προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εθελοντικής δράσης σε όσους έχουν περίσσεμα ψυχής, ενέργειας και κοινωνικού ενδιαφέροντος. Σε όλους όσοι πιστεύουν ότι οι συγκροτημένες κοινωνίες ευημερούν και όταν βασίζονται στην κοινωνική αλληλεγγύη και την προσφορά του ανθρώπου προς τον συνάνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο.

άνοια