Μετά την επιτυχία που σημείωσε η έκθεση παιδικής ζωγραφικής, με τα έργα των μαθητών του αντίστοιχου τμήματος του Κ.Α.Π.ΠΑ. Δήμου Γλυφάδας, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο σειρά έχει το Κόσμημα.

Οι συμπολίτες μας που παρακολούθησαν όλη αυτή την εκπαιδευτική χρονιά τα μαθήματα, θα εκθέσουν τώρα με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια τις δημιουργίες τους, στο ισόγειο του Παλαιού Δημαρχείου (Σάκη Καράγιωργα 1 και Λ. Ποσειδώνος).

Η έκθεση θα είναι ανοικτή Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Ιουλίου, από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ. Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο, στις 7 μ.μ.

 

Τα Πολιτιστικά Τμήματα του Κ.Α.Π.ΠΑ. που λειτουργούν με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου δίνουν τη δυνατότητα σε παιδιά και ενήλικες να επενδύσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, μαθαίνοντας τέχνες που θα τους φανούν χρήσιμες. Ψυχαγωγούνται και παράλληλα εκπαιδεύονται.

«Συγχαρητήρια σε όλους τους συμπολίτες μας που γεμίζουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, μαθαίνοντας μια τέχνη η οποία μπορεί να τους φανεί εξαιρετικά χρήσιμη και αποδοτική. Ο Δήμος Γλυφάδας θα συνεχίσει να στηρίζει αυτή την αξιόλογη προσπάθεια παραγωγής πολιτισμού και καλλιτεχνικής δημιουργίας στην πόλη μας», τονίζει ο κ. Παπανικολάου.

«Είμαστε περήφανοι που τόσοι πολλοί άνθρωποι θέλουν να αξιοποιούν δημιουργικά το χρόνο τους. Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω τον Δήμαρχό μας κ. Γιώργο Παπανικολάου που στηρίζει με τόση αγάπη τα προγράμματα των Πολιτιστικών Τμημάτων του Κ.Α.Π.ΠΑ. Επίσης ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στην Προϊσταμένη Πολιτισμού του Κ.Α.Π.ΠΑ. Δρ Φιλάνθη Αγγελάκου για τη σημαντική συμβολή της στην όλη προσπάθεια. Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε και τη νέα χρονιά, με την ίδια αγάπη και πολύ μεράκι», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος του Κ.Α.Π.ΠΑ., δημοτικός σύμβουλος Στέλιος Κουρουπάκης.

Το Τμήμα του Κοσμήματος ξεκίνησε να λειτουργεί τον Ιούνιο του 2022 σαν ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι, με σκοπό την απασχόληση αλλά και την εκμάθηση της κατασκευής κοσμημάτων. Τα μαθήματα παρακολούθησαν αρχάριοι χωρίς προηγούμενη σχέση με το αντικείμενο αλλά και μαθητές πιο προχωρημένοι, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους. Διδάχθηκαν τεχνικές κλασικής αργυροχρυσοχοϊας και μοντέρνου σχεδιασμού, εισαγωγή στο σχέδιο και τον ψηφιακό σχεδιασμό κοσμήματος (3d printing), ιστορία της τέχνης, εξοπλισμό και τεχνολογία πολύτιμων μετάλλων, παραγωγικό κόσμημα, ιδέα – κατασκευή – προβολή – κοστολόγηση – πώληση και πολλές άλλες πληροφορίες, οι οποίες διεύρυναν τη δημιουργική δυνατότητα του κάθε απασχολούμενου.

Η καθημερινή επαφή του με το αντικείμενο λειτούργησε ως εφαλτήριο για την μετέπειτα πορεία του δημιουργού, ώστε να μπορέσει ακόμη και να ξεκινήσει μια νέα επαγγελματική δραστηριότητα.

Οι εκθέσεις θα διαρκέσουν έως τις 23 Ιουλίου.

Το πρόγραμμα έχει ως ακολούθως:

Κόσμημα (Παλαιό Δημαρχείο)

Σάββατο 1/7 και Κυριακή 2/7, ώρες 19:00 – 22:00

Εγκαίνια Σάββατο 1/7, ώρα 19:00

Δάσκαλος: Κωνσταντίνος Γκαλδανίδης

Θέατρο («Μελίνα Μερκούρη»)

Σάββατο 8/7 και Κυριακή 9/7

Έναρξη παράστασης: 20:30

Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική κωμωδία βασισμένη σε επιλεγμένα κείμενα – σκίτσα του Αρκά. Η θεατρική ομάδα του Δήμου Γλυφάδας θα ενσαρκώσει με πολύ κέφι τους καθημερινούς ήρωες του Αρκά.

Δασκάλα: Μαρία Μπιτσακάκη

Εικαστικά Ενηλίκων (Παλαιό Δημαρχείο)

Σάββατο 15/7 και Κυριακή 16/7, ώρες 19:00 – 22:00

Εγκαίνια: Σάββατο 15/7, ώρα 19:00

Δασκάλα: Νέλλη Αργυρού

Κέντημα – Κοπανέλι – Μακραμέ (Παλαιό Δημαρχείο)

Σάββατο 22/7 και Κυριακή 23/7, ώρες 19:00 – 22:00

Εγκαίνια: Σάββατο 22/7, ώρα 19:00

Δασκάλα: Χρυσάνθη Παπατριανταφύλλου

Υπεύθυνη Διοργάνωσης και Συντονισμού των εκδηλώσεων είναι η Δρ Φιλάνθη Αγγελάκου, Προϊσταμένη Πολιτισμού του Κ.Α.Π.ΠΑ. Τα Πολιτιστικά Τμήματα θα συνεχίσουν, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, με εμπλουτισμένα αντικείμενα από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Στη φωτογραφία ο Πρόεδρος του Κ.Α.Π.ΠΑ. Στέλιος Κουρουπάκης, με την Προϊσταμένη Πολιτισμού Φιλάνθη Αγγελάκου και τη Δασκάλα του Τμήματος Παιδικής Ζωγραφικής Μαρία Σαουλίδου, κατά τη διάρκεια της έκθεσης με την οποία άνοιξε -στις 17 Ιουνίου- ο κύκλος των εκθέσεων των Πολιτιστικών Τμημάτων του Κ.Α.Π.ΠΑ. Δήμου Γλυφάδας στο Παλαιό Δημαρχείο.