Εμπορικός Σύλλογος Γλυφάδας: “Έκκληση προς όλες της επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση του προσφυγικού”

Η ΕΣΕΕ ανταποκρίθηκε στην Έκκληση της Γ.Γ. Εμπορίου προς τους φορείς και όλες τις επιχειρήσεις της αγοράς για το προσφυγικό.

Έκκληση προς όλες της επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος και την ανακούφιση των προσφύγων απευθύνει το υπουργείο οικονομίας και η Γενική Γραμματεία Εμπορίου. Ζητεί απο βιομηχανίες τροφίμων, σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα και εμπορικα καταστήματα, τρόφιμα, παπούτσια αθλητικά, είδη ατομικής υγιεινής, μωρομάντιλα, πάνες, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, ξυραφάκια μιας χρήσης, σερβιέτες, σαπούνια, σαμπουάν, βραστήρες, ποτήρια πλαστικά θερμικά, πιρουνάκια και πιάτα πλαστικά, νερό σε συσκευασία των 500ml και πετσέτες προσώπου.
Στα πλαίσια αυτής της πρωτοβουλίας λειτουργεί στη ΓΓΕΠΚ σημείο συντονισμού. Τα είδη πρώτης ανάγκης, όπως διαμορφώνονται αυτή τη στιγμή, είναι:
•Τρόφιμα: κρουασάν, χυμοί σε ατομική συσκευασία, μπισκότα, φρυγανιές, γάλα εβαπορέ, γάλα βρεφικό
•Παπούτσια αθλητικά Νo 40-43
•Είδη ατομικής υγιεινής: μωρομάντιλα, πάνες, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, ξυραφάκια μιας χρήσης, σερβιέτες, σαπούνια, σαμπουάν
•Εξοπλισμός: βραστήρες επαγγελματικούς, ποτήρια πλαστικά θερμικά, πιρουνάκια και πιάτα πλαστικά
•Νερό σε συσκευασία των 500ml
•Πετσέτες προσώπου

Επιχειρήσεις που επιθυμούν να προσφέρουν κάποια από τα παραπάνω είδη, παρακαλούμε να επικοινωνούν είτε με τους αντίστοιχους τοπικούς φορείς, είτε με την ΕΣΕΕ info@esee.gr, είτε με τη Γενική Γραμματεία στα τηλέφωνα: 210-3822077, 3893492 & gen-sec@gge.gr

Η ΕΣΕΕ θα βοηθήσει για άλλη μια φορά με την ενεργοποίηση των τοπικών της εμπορικών συλλόγων, όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση μεταναστών όπως στα νησιά, στην Αθήνα, τον Πειραιά, τα Τρίκαλα, τη Λάρισα και άλλες περιοχές. Οι εμπορικοί σύλλογοι θα αγοράσουν τα απαραίτητα είδη μόνο από τα καταστήματα της περιοχής τους και θα εκδώσουν τα τιμολόγια στην ΕΣΕΕ. Οι παραδόσεις στους πρόσφυγες θα γίνουν με τα υπάρχοντα δίκτυα της κάθε Περιφέρειας.

Βασίλης Κορκίδης, Πρόεδρος ΕΣΕΕ
28/2/16