Εθελοντική αιμοδοσία στο Δημαρχείο Γλυφάδας στις 17 Δεκεμβρίου – καλέστε για ραντεβού στο 210 9647021

Γιορτή Ζωής διοργανώνει ο Δήμος Γλυφάδας στις 17 Δεκεμβρίου! Μία ακόμη προγραμματισμένη εθελοντική αιμοδοσία, προσφορά ανεκτίμητης αξίας. Με απολύτως ασφαλή τρόπο, ο Δήμος Γλυφάδας προχωρεί σε άλλη μια πράξη αγάπης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, ενισχύοντας την τράπεζα αίματος η οποία δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2014, στην έναρξη της πρώτης θητείας του Γιώργου Παπανικολάου, για την κάλυψη των αναγκών των δημοτών Γλυφάδας. «Η αιμοδοσία είναι ένας τομέας στον οποίο ανέκαθεν υπήρξε συμμετοχή και προσφορά. Λίγα λεπτά από τον χρόνο μας και λίγο αίμα από το αίμα μας σώζουν ζωές», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. «Κάθε αιμοδοσία για εμάς είναι συμβολικά μια Γιορτή Ζωής. Έτσι και αυτή τη φορά, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, σας περιμένουμε για να χαρίσουμε ζωή και να δεθούμε πιο πολύ μεταξύ μας, συμμετέχοντας σε μια τόσο σημαντική δράση» αναφέρει η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά, που έχει και τον συντονισμό της δράσης. Η αιμοδοσία του Δήμου Γλυφάδας, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ασκληπιείο Βούλας, θα διενεργηθεί στο κτίριο του Δημαρχείου (Άλσους 15, Γλυφάδα), το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Προσοχή: Οι εθελοντές αιμοδότες πρέπει να κλείσουν ραντεβού, καλώντας στο τηλέφωνο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Γλυφάδας 210 9647021 (8 π.μ. – 3 μ.μ.).

Η τράπεζα αίματος του Δήμου Γλυφάδας δημιουργήθηκε από τη δημοτική αρχή στις 3 Οκτωβρίου 2014 και έκτοτε καλύπτει τις ανάγκες των δημοτών σε αίμα, με ιδιαίτερη μέριμνα σε επείγοντα περιστατικά ή σε περιστατικά που χρήζουν μεγάλης ποσότητας αίματος με προτεραιότητα στους πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, νεφροπαθείς, αιμορροφιλικούς, άτομα χωρίς συγγενικό περιβάλλον και σε περιστατικά που αφορούν παιδιά έως 18 ετών.

Εθελοντές Αιμοδότες μπορούν να γίνουν όλοι οι υγιείς άνθρωποι από 18 έως 62 ετών (οι άντρες ανά 3 και οι γυναίκες ανά 4 μήνες). Οι γενικές οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος πριν από την αιμοδοσία είναι: – Να έχει κοιμηθεί τουλάχιστον 6 ώρες – Να μην έχει καταναλώσει αλκοόλ το προηγούμενο βράδυ – Να έχει λάβει ένα ελαφρύ γεύμα πριν από την αιμοδοσία.