Γ. Βαρουφάκης: Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει συμφωνία

Την πεποίθηση ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το τέλος του Eurogroup. Αυτό που θέλουμε είναι μια έντιμη συμφωνία τόνισε ο κ. Βαρουφάκης και εξήγησε τους λόγους που δεν υπήρξε συμφωνία στο Eurogroup.

«Δεν έχω αμφιβολία ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν  ότι θα υπάρξει συμφωνία που θα είναι θεραπευτική για την Ελλάδα και καλή για την Ευρωζώνη» είπε.

Ωστόσο ο κ. Βαρουφάκης εξήγησε τους λόγους που δεν κατέληξαν κάπου οι σημερινές συνομιλίες  στο Eurogroup.

Ο κ. Μοσκοβισί μας παρουσίασε πριν από το Eurogroup ένα κείμενο, το οποίο ήμουν έτοιμος να υπογράψω. Το κείμενο αυτό απεσύρθη λίγα λεπτά πριν από την έναρξη του Eurogroup από τον κ. Ντέισελμπλουμ» δήλωσε.

«Ήμασταν έτοιμοι να μην αναλάβουμε καμία δράση που θα αποτελούσε απειλή εκτροχιασμού του τρέχοντος προγράμματος. Ο μόνος όρος που θέταμε είναι να μην ζητηθούμε να λάβουμε μέτρα που είναι υπέρ της ύφεσης και δεν αντιμετωπίζουν την ανθρωπιστική κρίση».

«Όμως μας προσφέρθηκε μια νεφελώδης υπόσχεση για ευελιξία» είπε και συνέχισε: «Δεν θέλουμε ευελιξία αλλά αλλαγή του προγράμματος»  υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η ελληνική κυβέρνηση δεν μπλοφάρει και ζητεί μια έντιμη συμφωνία.

source

GLYFADA METROPOLITANS