Στο 2ο Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ Δήμου Ευρώτα η Μικτή Πολυφωνική Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλυφάδας “Ο Πρ. Ηλίας”

Ήταν ένα μπάρκο αλλιώτικο απ΄ τ΄ άλλα! Με τον φλόκο να ορίζει την πλώρη στον Σταυρό, κίνησε η “γαλέρα”, πορεία να “γράψει” στο αρχιπέλαγος της Τέχνης, με τ΄ όνειρο η γοργόνα της πλώρης να τραγουδήσει τον οίστρο του παφλασμού στο νέο αγκυροβόλιο!
Και το ταξίδι ολοκληρώθηκε!
Και το τραγούδι καλοκαιρινή θάλασσα έγινε ανάμεσα στου ήλιου τις χρυσές χορδές!

“Ο Πρ. Ηλίας”Λίγες μόνο λέξεις – αποκυήματα των συναισθημάτων που μου γέννησε η ομόψυχη φωνή των “Μελωδών” μου στο τιμητικό προσκλητήριο να συμμετάσχουμε ως η Μικτή Πολυφωνική Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλυφάδας “Ο Πρ. Ηλίας” στο 2ο Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ Δήμου Ευρώτα, στην υπέροχη Σκάλα Λακωνίας, την περασμένη Κυριακή 11 Ιουνίου 2017, σε παρουσίαση του μαιτρ Αλέξη Κωστάλα.
Με παλμούς την πίστη, την εμπιστοσύνη, την αγάπη, την ομοψυχία, την ευπρέπεια και τον σεβασμό και με φωτεινό λάβαρο την τιμητική λογοτεχνική συμμετοχή της καταξιωμένης ποιήτριας και λογοτέχνου κ. Άννας Μπιθικώτση, συνοδεία στο πιάνο από τη solist και σοπράνο Κατερίνα Μεγάλου, το ερμηνευτικό μας αυτό σεργιάνι άφησε για π ά ν τ α ζ ω γ ρ α φ ι σ μ έ ν η τη ρότα του στη θάλασσα που προσκλήθηκε να πλεύσει!! … ανάμεσα σε τόσα Χορωδιακά “σκάφη”:

* ”ΤΟ ΗΔΥΦΩΝΟΝ” Φιλαρμονική Ορχήστρα Κυπαρισσίας του Δήμου Τριφυλλίας.
*Δημοτική Ορχήστρα Αγιάς ”Δημήτριος Τζιτζιλιέρης”
*Δημοτική Χορωδία Επιδαύρου
*Μικτή Δημοτική Χορωδία Λιβαδειάς
*Χορωδία ”ΛΙΟΠΕΤΡΑ” του Συλλόγου Νέοι Ορίζοντες του Δήμου Ευρώτα
*Χορωδία ”ΛΙΜΠΡΕΤΟ” του Συλλόγου ΕΥΖΗΝ του Δήμου Ευρώτα
*ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ
*Χορωδία ”Ο ΦΟΙΒΟΣ” του Δήμου Κορινθίων
*Χορωδία Σπάρτης ”ΟΡΦΕΑΣ”
*Μικτή πολυφωνική Χορωδία Ζακύνθου ”ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ”

Από αυτό το σημείο θέλω άλλη μια φορά να ευχαριστήσω όλους τους παράγοντες του Φεστιβάλ για το άψογο της διοργάνωσης αλλά και για την τιμή της πρόσκλησης, ιδιαιτέρως δε την επικεφαλής του Φεστιβάλ αξιότιμη κυρία Λέτα Λεϊμονίτη.
Τους ευγενικούς συνοδούς της αποστολής – πιστοί fans πλέον – που υποστήριξαν με θέρμη τη νέα τόσο πετυχημένη εξόρμηση της Χορωδίας μας!
Τον υπέροχο Φίλο κι Αδελφό Ευάγγελο Σπυριδάκο για την ουσιαστική συνδρομή του ώστε οι “Μελωδοί” να μετάσχουν σ΄αυτό το σημαντικό προσκλητήριο Πολιτισμού!
Την εξαίρετη solist στο πιάνο και σοπράνο Κατερίνα Μεγάλου για την ποιότητα της συνοδείας της!
Την καταξιωμένη “ιέρεια” του ποιητικού λόγου, λογοτέχνη και ποιήτρια κα Άννα Μπιθικώτση για την ανυπέρβλητη μοναδικότητά της!
Τέλος, ευχαριστώ καθένα και κάθε μια ξεχωριστά τους “συντρόφους” και τις “συντρόφισσες” του “πληρώματος” της γαλέρας μας, των οποίων η σύμπραξη την έκανε να “πλέει” υπερήφανη στες ράχες των κυμάτων!

 

Ήταν οι:

Παραβολιάσης Ανδρέας – Αγγελόπουλος Κωνσταντίνος – Ραπτάκης Σοφοκλής – Ραπτάκη Μαρία – Αραβανής Γεώργιος – Αραβανή Αικατερίνη – Δημητράτου Φωτεινή – Διακάκη Ροδούλα – Κακριδώνης Ανδρέας – Κακριδώνη Στέλλα – Καραδήμα Μαρία – Σταθοπούλου Αγγελική – Μαυρουδή Νίκη – Μαυρουδή Μερώπη – Μανιά Καίτη – Μαστορακάκη Παγώνα – Μπίλη Άννα – Αθηναίου Αναστασία – Τσιλεδάκη Μαρία – Αποστολοπούλου Αικατερίνη – Χατζηστεφάνου Μαρία – Αργυρού Βέρα – Χρυσικού Ξένη – Φελέκη Γεωργία – Σταύρου Βασιλεία – Μπουγιώτας Ιωάννης – Σπιταδάκης Ελευθέριος – Διακάκης Βασίλειος – Καρμίρη Ειρήνη – Καναβά Ευαγγελία

 

Και εις άλλα με υγεία! …

Σωτήρης Δογάνης
Μαέστρος