Η διανομή προϊόντων ενόψει Χριστουγέννων ξεκίνησε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Γλυφάδας και θα συνεχιστεί έως και τις 23 Δεκεμβρίου. Διαρκεί ένα δεκαήμερο και γίνεται κατόπιν προκαθορισμένων ραντεβού μεταξύ των ωρών 9:00 και 15:00.
Το δίχτυ κοινωνικής προστασίας που απλώθηκε από το 2014 για όλες τις αδύναμες οικογένειες της πόλης μας, διαρκώς ενισχύεται. «Στα “Χριστούγεννα του Παπαδιαμάντη”, ένα από τα αγαπημένα διηγήματα, “όλα τα καλούδια περίμεναν τους συνδαιτυμόνες”.

Έτσι πρέπει να είναι τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά σε όλα τα σπίτια: Γεμάτα καλούδια, με όλα τα αγαθά που χρειάζεται μια οικογένεια για να περάσει όμορφα τις μέρες των γιορτών. Αυτό προσπαθούμε να διασφαλίσουμε κάθε χρόνο στη Γλυφάδα μας. Φέτος ξεκινήσαμε ακόμα νωρίτερα τη διανομή προϊόντων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας ενόψει της εορταστικής περιόδου. Mοιράζουμε σε όλους τους δικαιούχους προϊόντα που συγκεντρώσαμε χάρη και στις δικές σας προσφορές, μέχρι και την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου. Με προκαθορισμένα ραντεβού, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός, λόγω των μέτρων για την πανδημία. Η διανομή αφορά περισσότερους από 2.000 κατοίκους της πόλης μας που είναι ενταγμένοι στις κοινωνικές δομές του Δήμου Γλυφάδας. Γαλοπούλες, πατάτες, λαχανικά, ζυμαρικά, λάδι, γάλα, ζάχαρη, όσπρια και άλλα τρόφιμα μακράς διαρκείας είναι ορισμένα από τα προϊόντα που διατίθενται, ενώ στις 28 Δεκεμβρίου θα δοθούν πρωτοχρονιάτικες πίτες. Για μια ακόμη φορά ευχαριστώ από καρδιάς την υπεύθυνη της δημοτικής μας αρχής Λένα Δεναξά για τον συντονισμό και όλα τα παιδιά των κοινωνικών μας δομών για την εξαιρετική προσπάθεια. Ευχαριστούμε ασφαλώς και όλους όσους και φέτος με τις δωρεές τους συνέβαλαν καθοριστικά για να καλυφθούν οι ανάγκες. Θα τους ευχαριστήσουμε και ονομαστικά – όπως κάθε φορά – μετά το τέλος της διανομής», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και εύχεται «Καλά Χριστούγεννα σε όλες και σε όλους»!

«Ευχαριστούμε θερμά όσους στηρίζουν τις κοινωνικές μας δομές και βοηθούν και φέτος ώστε κανένας συμπολίτης μας να μην στερηθεί τα βασικά αγαθά αυτές τις άγιες ημέρες. Κάθε χρονιά αλλά τώρα περισσότερο μέσα στην πανδημία και τις δύσκολες συνθήκες που όλοι βιώνουμε, είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν αυξημένες ανάγκες και προσπαθούμε με όσα μέσα διαθέτουμε να κάνουμε πιο όμορφες τις γιορτινές μέρες», επισημαίνει η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης, ψυχολόγος Λένα Δεναξά.