Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία στα Νότια Προάστια και σε ολόκληρη την Αττική

Πολλά προβλήματα προκάλεσε η μπόρα που έπληξε το μεσημέρι την Αττική, ενώ πιο έντονα ήταν τα φαινόμενα στην Δυτική Ελλάδα και στα Νότια Προάστια, όπου “η μέρα έγινε νύχτα”.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής δέχτηκε πάνω από 100 κλήσεις για πλημμύρες σε υπόγεια κυρίως, αλλά και για κοπές δένδρων που έπεσαν από τον αέρα στην Αττική και ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας, τα βόρεια προάστια και το Ίλιον.

Πλημμύρες σημειώθηκαν επίσης στην Πάτρα, στη Ναύπακτο, στο Μεσολόγγι και στην Πρέβεζα.

Ειδικότερα, εξαιτίας των καταιγίδων, έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα στην πόλη του Μεσολογγίου, ενώ λόγω των δυνατών ανέμων, έχουν σημειωθεί πολλές κοπές δέντρων. Η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 100 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα, όπως επίσης και για κοπές δέντρων.

Πολλά τα προβλήματα και στη Ναύπακτο, όπου εκεί η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περίπου 20 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων.

Επίσης, η καταιγίδα που έπληξε την Πάτρα, η οποία συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους, προκάλεσε πλημμύρες σε υπόγεια σπιτιών και καταστήματα, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περίπου 25 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων. Μάλιστα κατά την διάρκεια της καταιγίδας σημειώθηκε ολιγόλεπτη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Πάτρας, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΑΜΠΕ.

Οι αρχές είναι σε επιφυλακή, καθώς αναμένονται νέα ισχυρά καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες, σε πολλές περιοχές.