Τον αθλητικό, κοινωνικό αλλά και οικογενειακό χαρακτήρα των Βίκος Street Relays παρουσίασαν ο Δήμος Γλυφάδας και οι εκπρόσωποι του διοργανωτή συλλόγου «Ερμής 1877», στη συνέντευξη Τύπου που έγινε στο Δημαρχείο της πόλης, ενόψει του αγώνα στη Γλυφάδα, το Σάββατο 21 Απριλίου (17:30).

Oι σκυταλοδρομίες δρόμου που γίνονται για τρίτη χρονιά στη Γλυφάδα έχουν τρεις καινοτομίες: ο αγώνας είναι απογευματινός, μετά την ολοκλήρωσή του θα ακολουθήσει και ψυχαγωγικό πρόγραμμα με συναυλία από το νεανικό μουσικό γκρουπ 48 Ores και είναι αφιερωμένος στα παιδιά, καθώς τα έσοδα από τα αγωνίσματα θα πάνε για την αγορά αθλητικού υλικού για τα σχολεία της περιοχής.

Οι διοργανωτές κάλεσαν τον κόσμο της Γλυφάδας αλλά και των γειτονικών περιοχών, να πάρουν μέρος στον αγώνα και ο Toμεάρχης Αθλητισμού του Δήμου Γλυφάδας Περικλής Δορκοφίκης τόνισε: «Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες του Δημάρχου μας Γιώργου Παπανικολάου αλλά και τις δικές μου, επειδή για τρίτη συνεχόμενη φορά στην πόλη της Γλυφάδας τα Βίκος Street Relays. Eίναι μία διοργάνωση που μας τιμάει και χαιρόμαστε να συνεργαζόμαστε με τους ανθρώπους που περιβάλλουν το δρομικό κίνημα. Είμαστε σε όλα τα επίπεδα έτοιμοι για τον αγώνα και ήδη οι εγγραφές πάνε πολύ καλά. Εχουμε ενημερώσει τα σχολεία και τους φορείς της πόλης και τα πρώτα δείγματα δείχνουν ότι θα έχουμε πάρα πολύ κόσμο. Για πρώτη φορά θα γίνουν απόγευμα και μετά θα ακολουθήσει συναυλία με ένα πολύ όμορφο και νεανικό συγκρότημα, τις “48 Ωρες”, κάτι που μας αρέσει πολύ, γιατί ο αθλητισμός είναι πολιτισμός και ο πολιτισμός διασκέδαση και πιστεύω ότι η ιδέα της συναυλίας θα ικανοποιήσει και τους δρομείς.»

Ο κ. Δορκοφίκης έκανε και ιδιαίτερη αναφορά στα έσοδα του αγώνα που θα δοθούν για την αγορά αθλητικού υλικού για τα σχολεία της Γλυφάδας:

«Ο Δήμος Γλυφάδας έχει πλέον τη δυνατότητα να κάνει επιλεκτικές συνεργασίες και το τελευταίο ενάμιση χρόνο είναι η πρώτη που κάνουμε για δρομικό γεγονός, λόγω της ποιότητας των ανθρώπων των Street Relays αλλά και των παροχών του αγώνα με χαμηλό τίμημα. Επίσης, όλα τα έσοδα θα μετατραπούν σε αθλητικό υλικό και σε συνεργασία με το Δήμο Γλυφάδας θα δοθεί σε φορείς της πόλης μας.»

Ο Τεχνικός Διευθυντής των Βίκος Street Relays και πρωταθλητής δρόμων Νότης Παπούλιας, εκ μέρους του διοργανωτή συλλόγου «Ερμή 1877», είπε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο Δήμος Γλυφάδας μας φιλοξενεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Είναι ο μεγαλύτερος αγώνας που κάνουμε πανελλαδικά και έτσι δεν θα μπορούσαμε να μην εφαρμόσουμε για πρώτη φορά από εδώ τις τρεις καινοτομίες που έχουμε για φέτος, που είναι η τέλεση του αγώνα το απόγευμα, η συναυλία που θα γίνει μετά το τέλος του, αλλά και το γεγονός ότι όλα τα έσοδα θα πάνε για αθλητικό υλικό για τα σχολεία της Γλυφάδας. Τα Street Relays θα ξεκινήσουν στις 17:30 με τα 4 Χ2,5 χλμ και στις 18:30 θα γίνουν η σκυταλοδρομία 2Χ5 χλμ. και τα 10 χλμ. Ακολούθως θα γίνουν τα Κids Relays με 4Χ50 και 4Χ100 μέτρα και μετά η συναυλία. Θα είναι μία πολύ επιτυχημένη διοργάνωση γιατί στη Γλυφάδα τα δύο σωματεία του στίβου ρίχνουν βάρος στο τρέξιμο ενώ και ο κόσμος τρέχει πολύ, όπως είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω.»

Τους συλλόγους της Γλυφάδας εκπροσώπησε η προπονήτρια του Αθλητικού Ομίλου Γλυφάδας «Πάνθηρες», Μαριαννέτα Ρουμπάνη: «Ο σύλλογος μας για μία ακόμα χρονιά στηρίζει τα Βίκος Street Relays. Θα είμαστε εκεί, θα δώσουμε το παρών και αθλητικά αλλά και για να εμψυχώσουμε τους αθλητές που θα τρέξουν. Θα κατεβάσουμε και παιδιά στις δικές τους σκυταλοδρομίες που προέρχονται από τις ακαδημίες μας και ευχαριστούμε για τη διοργάνωση του αγώνα στη Γλυφάδα και ελπίζουμε να επαναληφθεί και του χρόνου.»

Οι εγγραφές για τα Bίκος Street Relays της Γλυφάδας συνεχίζονται ηλεκτρονικά στη σελίδα relays.gr και μπορείτε να δηλώσετε συμμετοή στους εξής αγώνες: 4×2500μ. 2×5000μ. και 10.000μ. και Kids Relays 4×50μ. & 4×100μ.

Eγγραφές, καθώς και η παραλαβή των αριθμών, των chip και άλλων αναμνηστικών του αγώνα, θα γίνεται από στην γραμματεία των αγώνων που θα λειτουργεί την Παρασκευή 20 Απριλίου από 10.00 έως 20.00 στο Κλειστό Γυμναστήριο της Γλυφάδας και το Σάββατο 21 Απριλίου από 10.00 έως 16:00, στο χώρο διεξαγωγής στην παραλία Γλυφάδας.