Άννυ Καυκά: “Μια τεράστια αγκαλιά για να μη νιώθει μόνος του ούτε ένας άνθρωπος…”

Στην προσπάθειά του ο Αίολος Γλυφάδας, να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιτυχία στη συγκέντρωση φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο Γλυφάδας, συνάντησε την κ. Άννυ Καυκά, Αντιδήμαρχο Παιδείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Γλυφάδας, με την οποία συζήτησε τόσο για το έργο της Ακαδημίας, όσο και για το τεράστιο κοινωνικό έργο του δήμου Γλυφάδας.

Ακολουθεί η πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη:

isagogika

Με αφορμή τη συλλογή φαρμάκων από την Ακαδημία μας για το Κοινωνικό Φαρμακείο Γλυφάδας στα πλαίσια της κοινωνικής δράσης του Αίολου Γλυφάδας, βρήκαμε και μιλήσαμε με την κ. Άννα Καυκά, Αντιδήμαρχο Παιδείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Γλυφάδας. Στην όμορφη συζήτηση μας, αφού παρουσιάσαμε το έργο της Ακαδημίας μας τόσο στον αθλητικό τομέα όσο, κυρίως, στον κοινωνικό, μάθαμε για τις δράσεις του Δήμου Γλυφάδας σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα εδώ και χρόνια, μιλήσαμε για τον εθελοντισμό και είπαμε για τους τρόπους που μπορεί κάποιος να βοηθήσει.

Μιλώντας για τη νέα αυτή δράση της Ακαδημίας του Αίολου Γλυφάδας η κ. Καυκά μας είπε πως είναι ιδιαίτερα συγκινημένη καθώς προέρχεται από παιδιά. Μας υποσχέθηκε μάλιστα πως θα επισκεφθεί οπωσδήποτε την Ακαδημία μας γα να γνωρίσει από κοντά τα υπέροχα παιδιά μας.

Σε ποιους τομείς παρέχει κοινωνικό έργο ο Δήμος Γλυφάδας…

ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣΟι τομείς που δραστηριοποιείται ο Δήμος Γλυφάδας, μας είπε η κ. Καυκά, είναι η σίτιση, η υγεία και η φαρμακευτική περίθαλψη. Στο Δήμο Γλυφάδας υπάρχουν αυτή τη στιγμή Κοινωνικό Μαγειρείο που προσφέρει καθημερινά 150 μερίδες φαγητού, Κοινωνικό Παντοπωλείο το οποίο μέχρι τώρα 40 τόνους τροφίμων σε 700 οικογένειες που είχαν συνολικά 1.350 μέλη, Κοινωνικό Φαρμακείο το οποίο μόνο πέρσι εκτέλεσε 305 συνταγές σε 92 οικογένειες παρέχοντας συνολικά 975 τεμάχια φαρμάκων, Κοινωνικό Ιατρείο με 35 εθελοντές Γλυφαδιώτες γιατρούς καθώς και Κοινωνική ιματιοθήκη.
Τα τρόφιμα και τα φάρμακα προέρχονται από χορηγίες μεγάλων επιχειρήσεων της περιοχής, από συναυλίες όπου συγκεντρώνονται τρόφιμα καθώς και από σχολεία και την Ένωση Γονέων.
Αυτό που μας εντυπωσίασε είναι πως μέχρι πέρσι δεν επιτρεπόταν να αγοράσει ο Δήμος πράγματα για το κοινωνικό του έργο, όπως μας είπε η κ. Καυκά, κάτι που ευτυχώς άλλαξε φέτος και έτσι μπορεί πια ο Δήμος να προμηθεύεται πράγματα για τις ανάγκες των δομών αυτών…

Ωφελούμενοι από τις δράσεις αυτές δεν είναι μονάχα οι δημότες του Δήμου Γλυφάδα αλλά κάθε ένας που έχει σαν μόνιμη κατοικία του την Γλυφάδα. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για να ωφεληθεί κάποιος από αυτές είναι πάρα πολύ απλά, καθώς, όπως μας είπε η κ. Καυκά, οι άνθρωποι αυτοί για να φτάσουν στο σημείο να ζητήσουν βοήθεια έχουν ήδη δώσει μια μεγάλη με τον ίδιο τους τον εαυτό οπότε το τελευταίο που χρειάζεται είναι να τους ταλαιπωρούμε και εμείς με γραφειοκρατικές διαδικασίες. Τα μόνα που χρειάζονται είναι η φορολογική δήλωση, ένα χαρτί που να δείχνει τη μόνιμη κατοικία και η ταυτότητα.

Η ανταπόκριση του κόσμου…

Ιδιαίτερα συγκινητική είναι, σύμφωνα με την κ. Καυκά, η ανταπόκριση του κόσμου σε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες. Κάθε φορά που οργανώνεται κάποια δράση, τα παιδιά συμμετέχουν με όλη τους την ψυχή. Οι μαθητές των σχολείων του Δήμου Γλυφάδας είναι πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν. Πολύ συγκινητικός ακόμα, συμπλήρωσε η κ. Καυκά, είναι ο βαθμός κοινωνικής ευθύνης που δείχνουν τόσο οι απλοί άνθρωποι της πόλης της Γλυφάδας όσο και οι επαγγελματίες της περιοχής.
Υπάρχουν στις δομές του Δήμου Γλυφάδας 16 εργαζόμενοι καθώς τρέχει ήδη ένα Ε.Σ.Π.Α. στις κοινωνικές δομές των Δήμων, οι περισσότεροι όμως που βοηθάνε για να βγει αυτή η πολύ δύσκολη δουλειά είναι εθελοντές, κυρίως μαθητές. Για την καλύτερη οργάνωση των εθελοντών διατηρείται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Γλυφάδας Μητρώο Εθελοντών, στο οποίο καταγράφονται όλοι όσοι εκδηλώνουν ενδιαφέρον ανάλογα με τον τομέα που μπορούν να είναι χρήσιμοι.

Μια τεράστια αγκαλιά για να μη νιώθει μόνος του ούτε ένας άνθρωπος…

Κλείνοντας τη συζήτηση μας η κ. Καυκά μας είπε πως βασικός στόχος του Δήμου Γλυφάδας για το επόμενο διάστημα είναι η εντατικοποίηση των δράσεων του. Χαρακτηριστικό άλλωστε είναι, όπως μας συμπλήρωσε, το σύνθημα του Δήμου Γλυφάδας σχετικά με τον αρχικό σχεδιασμό του κοινωνικού του προγράμματος:

“Μια τεράστια αγκαλιά για να μη νιώθει μόνος του ούτε ένας άνθρωπος…”

Εμείς στον Αίολο Γλυφάδας θα είμαστε πάντοτε δίπλα σε κάθε ειλικρινή προσπάθεια στήριξης του συνανθρώπου μας, πέρα από κομματικές και πολιτικές τοποθετήσεις, καθώς πιστεύουμε πως όλοι μας αποτελούμε μέλη μιας κοινωνίας και έχουμε σαν ηθικό και όχι μόνο χρέος απέναντι στα παιδιά μας να βρισκόμαστε δίπλα σε όποιον μας χρειάζεται πέρα από χρώμα, θρησκεία ή καταγωγή…

isagogika-end

Εδώ μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη της κ. Άννας Καυκά, Αντιδημάρχου Παιδείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Γλυφάδας:

 

Συνέντευξη της κ. Άννας Καυκά, Αντιδημάρχου Γλυφάδας by Stefanos Mantzaridis on Mixcloud

Αίολος Γλυφάδας

|>Διαβάστε επίσης:

Ο Αίολος Γλυφάδας συγκεντρώνει φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο Γλυφάδας