Παράσταση Σωματικού Θεάτρου την Κυριακή στη Γλυφάδα μας 

2 Ιουνίου, και ώρα 11:30 πμ, Κινηματοθέατρο Μ.Μερκούρη

Είσοδος Ελεύθερη

 

Ο Δήμος Γλυφάδας (το Τμήμα Πρόνοιας, Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φυλων) σε συνεργασία με την Ηθοποιό και Σκηνοθέτη Μαρία Πανοπούλου σας προσκαλούν την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 στην παράσταση Σωματικού Θεάτρου από την ομάδα των βιωματικών εργαστηρίων, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στην πόλη μας με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου και συντονισμό της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένας Δεναξά. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο κινηματοθέατρο Μελίνα Μερκούρη (Γ. Γεννηματά και Ανατολικής Ρωμυλίας 123). Θα ξεκινήσει στις 11: 30 π.μ. και η ώρα προσέλευσης του κοινού είναι στις 11:00.

81 ερασιτέχνες συμμετέχοντες ηθοποιοί, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες όλων των ηλικιών, μέσα από τη δραματοποίηση ποιημάτων, τραγουδιών και γεγονότων θα αναδείξουν την Κίνηση και το Σώμα ως μια υψιστη μορφή Τέχνης και Εκφρασης.

Μέσα από 7 δρώμενα οι ηθοποιοί, ως ένα σώμα και μια ψυχή επί σκηνής,  θα παρουσιάσουν τις αξίες της Αλληλεγγύης, της Ειρήνης, της Αγάπης, της Ισότητας, τα ανεκπλήρωτα 《θέλω》 της ψυχής , αλλά και τη χιουμοριστικη πλευρά της ζωής. Μια παράσταση που θα διεγείρει πολλά, έντονα και διαφορετικά συναισθήματα,  με σκοπό να μας φέρει σε βαθύτερη επαφή με τον εαυτό  μας .

Τα βιωματικά εργαστήρια με τίτλο: «Σωματικό Θέατρο – Δραματοθεραπεία», χρησιμοποιούν ως εργαλείο την Υποκριτική και άλλες σχετικές μορφές Τέχνης ενισχύοντας τη δημιουργία, την αυτογνωσία – αυτοπαρατήρηση, την ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων και τη μοναδικότητα του κάθε ατόμου. Το θέατρο αποτελεί μια μορφή Τέχνης που λειτουργεί θεραπευτικά καλλιεργώντας την ενσυναίσθηση, τη συνεργασία και την ελευθερία της έκφρασης, μέσα σε ένα πλαίσιο πλήρους αποδοχής και καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο, το Σωματικό Θέατρο βοηθά στην αυτοβελτίωση, στην κοινωνικοποίηση, στην εμβάθυνση αλλά και στην ανακάλυψη του πραγματικού μας «εγώ», ενώ παράλληλα μπορεί να απολαμβάνει κανείς το αίσθημα ικανοποίησης που απορρέει από τη δημιουργική διαδικασία.

Το μάθημα Σωματικού Θεάτρου και Υποκριτικής με τίτλο «E-motions»  (Συναίσθημα και Κίνηση), που ανέλαβε εθελοντικά η Μαρία Πανοπούλου, έδωσε την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν την ευεργεσία και τη μαγεία του θεάτρου με σκοπό την απελευθέρωση του φυσικού και έμφυτου ταλέντου που έχουμε όλοι μας. Αυτό της «ύπαρξής» μας.

Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν από 31 Ιανουαρίου έως 29 Μαΐου 2024, κάθε Τετάρτη από τις 16:30 έως τις 22:30 στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μ. Μερκούρη.