4 Πολυσύχναστες παραλίες της Αττικής, ακατάλληλες για μπάνιο, σύμφωνα με την ΠΑΚΟΕ

ΜΠΑΝΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:

Έρευνα: Κατάλληλες και Ακατάλληλες παραλίες από τη Βούλα μέχρι το Καλοπήγαδο Κερατέας


 

 Το ΠΑΚΟΕ (Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών), μετά από δειγματοληψία σε 17 παραλίες της Αττικής, κρίνει ως ακατάλληλες τις παρακάτω τέσσερις γνωστές παραλίες:

Ακατάλληλες για κολύμβηση λόγω μόλυνσης λοιπόν, κρίνονται το Καβούρι (οδός Κυβέλης), το Μεγάλο Καβούρι, η παραλία Αγίου Νικολάου στο Λαγονήσι και η κεντρική παραλία της Σαρωνίδας, σύμφωνα πάντα με το ΠΑΚΟΕ, από τα δείγματα που έλαβε στις 24 Ιουλίου.

akatalliles-paralies-kavouri

akatalliles-paralies-kavouri2

akatalliles-paralies-kavouri3

Επίσης, η ΠΑΚΟΕ αναφέρει:

«Εάν το νερό είτε πόσιμο, είτε αυτό που απολαμβάνουμε κάνοντας μπάνια στη θάλασσα, δεν είναι απαλλαγμένο από μικροοργανισμούς, τότε είναι δυνατόν να γίνει το αίτιο μεταφοράς, διασποράς και μετάδοσης στον πληθυσμό παθογόνων μικροοργανισμών και επομένως να γίνει πρόξενος εκτεταμένων επιδημιών υδρικής προελεύσεως. Είναι γνωστό ότι σε αρκετές περιπτώσεις έχει γίνει μετάδοση ασθενειών με το πόσιμο νερό. Οι μικροοργανισμοί που έχουν ενδιαφέρον για την ποιότητα του νερού από άποψη υγιεινής είναι κυρίως οι ιοί, τα βακτήρια, τα πρωτόζωα και οι έλμινθες (helminthes) ή παρασιτικοί σκώληκες. Επίσης μερικοί μικροοργανισμοί συνδέονται με προβλήματα οσμής και γεύσης στο νερό καθώς και με εμφανίσεις γλοιωδών μικροβιακών μαζών στο εσωτερικό των σωληνώσεων του δικτύου διανομής (βακτήρια, φύκη, μύκητες)».