Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη κατά την παρουσίαση των μέτρων για τον Πολιτισμό, τα θερινά σινεμά ανοίγουν τις πόρτες τους από την 1η Ιουνίου, στο πλαίσιο της άρσης των περιοριστικών μέτρων του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την κ. Μενδώνη, οι θερινοί κινηματογράφοι θα λειτουργήσουν με νέους κανόνες και θα υποδέχονται λιγότερο κόσμο, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός, άρα και η διασπορά την πανδημίας:

  • Όριο πληρότητας στο 40% ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις
  • Σύσταση χρήσης προστατευτικής μάσκας και αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος
  • Ειδικοί κανόνες για τους χώρους υγιεινής
  • Ειδική διαδικασία ρύθμισης της ροής εισόδου – εξόδου του κοινού

 

 

 

Επίσης ανακοίνωσε:

– Από 13/5 θα αρχίσει να λειτοργεί πλατφόρμα στην ΕΡΓΑΝΗ για την καταγραφή καλλλιτεχνών και δημιουργών ανά κλάδο με στόχο τη δημιουργία Μητρώου Καλλιτεχνών και Δημιουργών. Μέχρι σήμερα, τόνισε, η πανδημία ανέδειξε το υψηλό ποσοστό αδήλωτης εργασίας που ταλαιπωρεί δημιουργούς και καλλιτέχνες και μίλησε για αχαρτογράφητο τοπίο.

– Αμεση ψήφιση διατάξεων κατά της πειρατείας

-Α ναπτυξιακά μέτρα για τα ΔΗΠΕΘΕ και μέτρα του υπουργείου Εργασίας για κοινωνική απασχόληση ανθρώπων του πολιτισμού ύψους 13 εκ ευρώ. Ανακοίνωσε και προγράμματα για τους μακροχρόνια άνεργους.

– 18 Μαϊου ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι και 1η Ιουνίου τα θερινά σινεμά.

– 15 Ιουνίου ανοίγουν τα μουσεία και ένα μήνα μετά τα δρώμενα σε ανοιχτούς χώρους, με συγκεκριμένους κανόνες υγιεινής και προστασίας.

 

 photo αρχείου