Σε σύσκεψη γυναικών της ΚΟ Γλυφάδας του ΚΚΕ μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αλέξης Στεφανίδης, όπως δημοσίευσε ο 902.gr.

Τη συζήτηση άνοιξε η Κατερίνα Κατσαρέλα υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος καλώντας τις γυναίκες της περιοχής να κάνουν την πραγματική διαφορά στις επερχόμενες εκλογές δυναμώνοντας το ΚΚΕ παντού δείχνοντας έτσι την αντίθεση τους σε ΕΕ και κυβέρνηση που διαμορφώνουν τον εργασιακό μεσαίωνα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών.

Ο Αλέξης Στεφανίδης μέσα σε αλλά τόνισε πως πίσω από κάθε λαϊκό πρόβλημα που βιώνουν οι γυναίκες και συνολικά οι εργαζόμενοι βρίσκονται η κεντρική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ και οι τοπικές διοικήσεις αξιοποιούνται για να υλοποιούν τα αντιλαϊκά μέτρα που κάνουν τη ζωή μας δυσβάσταχτη.

Εξήγησε πως η τοπική διοίκηση συνδέεται με την κεντρική πολιτική που ασκείται και πιο συγκεκριμένα ανέφερε πως για την εργασιακή ζούγκλα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες ευθύνονται η ΕΕ και η κυβέρνηση. Πώς τα σκήπτρα της γυναικείας ανεργίας στην ΕΕ τα κατέχει για χρόνια η Ελλάδα και ειδικά για τις ηλικίες 15 – 24 και ότι το 65% είναι εργαζόμενες μερικώς απασχολουμένων με εκ περιτροπής εργασία. Χαρακτηριστικά είπε πως αν ήθελε η σημερινή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι προηγούμενες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ να εξασφαλίσουν την ισοτιμία των γυναικών όπως λένε, θα καταργούσαν το αίσχος των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, που αντί γι’ αυτό τις επεκτείνουν ακόμη περισσότερο.

Αναφέρθηκε στο αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που διατηρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που δίνει αέρα στα πανιά των επιχειρηματικών ομίλων όπως είπε να απολύουν εγκύους, να διαλύουν τις ζωές των γυναικών με τα σπαστά ωράρια, καταργώντας την Κυριακάτικη αργία για να μην υπάρχει ούτε ο ελάχιστος χρόνος να αφιερωθεί στην οικογένεια, στα ενδιαφέροντα, στην κοινωνική δράση καθώς ενισχύεται η πολιτική που κάνει ατομική – οικογενειακή υπόθεση ότι θα επέτρεπε να είναι κοινωνικό δικαίωμα.

Τόνισε ότι στη «Λαϊκή Συσπείρωση» παλεύουμε για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών των γυναικών σε κάθε πλευρά της ζωής τους και συνολικά όλων των εργαζομένων, όπως για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για ολόπλευρη προστασία της μητρότητας από το κράτος, για δημόσια δωρεάν Υγεία και Πρόνοια. Για δημόσιους παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά, δίχρονη προσχολική αγωγή. Για δημιουργική αξιοποίηση του μη εργασίμου χρόνου.

Κάλεσε τις γυναίκες να βγάλουν συμπεράσματα από την ίδια τους την ζωή και να μην δώσουν συγχωροχάρτι ούτε στους προηγούμενους ούτε στη σημερινή κυβέρνηση.

Αναφέρθηκε στην ξανά ζεσταμένη σούπα που μας σερβίρουν πάλι, αυτή του διπολισμού. Από τη μια ο ΣΥΡΙΖΑ με τα δήθεν προοδευτικά μέτωπα και από την άλλη η ΝΔ με τις κορόνες περί υπευθυνότητας και οι δύο όμως ψήφισαν όλους τους αντεργατικούς νόμους και τα μνημόνια όπως είπε.

Κλείνοντας είπε πως το μόνο προοδευτικό σε αυτές τις συνθήκες είναι η ψήφος στο ΚΚΕ σε δήμους και περιφέρειες ώστε να μεγαλώσει η λαϊκή αμφισβήτηση και δυσαρέσκεια απέναντι στο σάπιο αστικό σύστημα που όλα τα αστικά κόμματα από διάφορα πόστα, όπως και από αυτό των δήμων υπηρετούν. Πώς την επόμενη των εκλογών δεν κρίνεται μόνο ποια κυβέρνηση θα εκλεγεί, αλλά και το ποιος θα είναι στην αντιπολίτευση την επόμενη ημέρα, ώστε να φρενάρει μέτρα, να διεκδικεί μέτρα ανακούφισης, να πιέζει από καλύτερες θέσεις πάντα όμως μαζί με τον λαό μέσα και έξω από τα δημοτικά – περιφερειακά συμβούλια, την Βουλή. Να ενισχυθεί το ΚΚΕ ώστε να γκρεμοτσακιστούν από την 3η θέση οι εγκληματίες Ναζί της Χρυσής Αυγής που είναι εχθροί των εργαζομένων και της εργατικής τάξης.

Τέλος, όμορφη πόλη όπως είπε είναι η πόλη που όλοι έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ελεύθερο χρόνο για να δημιουργήσουν, όμορφη πόλη είναι αυτή που οι κάτοικοι της μπορούν να έχουν ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στην Υγεία, στην Παιδεία, τον πολιτισμό, αθλητισμό και για μια τέτοια πολύ παλεύουμε.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 

follow us on twitter