Αυτή η γυμναστική άσκηση είναι απλή και την συνέλαβαν και ανέπτυξαν γιατροί από τη Βραζιλία.

Ουσιαστικά μετράει την ευελιξία του οργανισμού και του σώματος και αυτός που την κάνει δεν έχει παρά να καθίσει και μετά να σταθεί όρθιος δίχως κάποια υποστήριξη.

Η κλίμακα που έχουν θέσει οι γιατροί είναι το 10 ενώ αφαιρούν μια μονάδα για κάθε υποστηρικτικό μέσο, δηλαδή εάν κάποιος χρησιμοποιήσει τα χέρια του, ή κάποιο άλλο σημείο του κορμιού του για να σταθεί. Επιπλέον αφαιρούνται μονάδες εάν υπάρξει ζαλάδα.

άσκηση

Εάν κάποιος βαθμολογηθεί με 9 ή και 10 δεν έχει κανένα πρόβλημα. Στο 8 όμως οι γιατροί από τη Βραζιλία υποστηρίζουν ότι έχει διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνει στα επόμενα 6 χρόνια. Η φιλοσοφία των Βραζιλιάνων επιστημόνων είναι ότι το μυοσκελετικό σύστημα και η κατάσταση του, μπορεί να προβλέψει τον θάνατο σε ηλικίες από 51 μέχρι 80 ετών

Η επιστημονική ομάδα των Βραζιλιάνων γιατρών με επικεφαλής τον Claudio Gil Araujo, του Πανεπιστημίου στο Ρίο ντε Τζανέιρο, υποστηρίζουν ότι όσο μεγαλώνουμε οι μύες μας εξασθενούν με αποτέλεσμα αυτό να έχει γενικότερες επιπτώσεις ακόμη και στη καρδιά. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση European Journal of Preventive Cardiology, αλλά κάποιοι διαφωνούν και αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν κάποιος σε προχωρημένη ηλικία να την κάνει. Δεν αντέχει, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα πεθάνει σώνει και καλά.

Οι Βραζιλιάνοι πάντως τονίζουν ότι η άσκηση δεν πρέπει να γίνεται από άτομα που πάσχουν από αρθρίτιδα. Η άσκηση γίνεται ως εξής. Με άνετα ρούχα και προσέχοντας να έχετε άνετο χώρο, επιχειρείτε να καθίσετε βαθιά κάτω σταυροπόδι, δίχως να ακουμπήσετε πουθενά.

source