Κέντημα – Κοπανέλι – Μακραμέ:

Έκθεση το Σαββατοκύριακο στο Π. Δημαρχείο Γλυφάδας

22 – 23 Ιουλίου, ώρες 19:00 – 22:00

Εγκαίνια Έκθεσης: 22/7, ώρα 19:00

 

Με το Τμήμα του Κεντήματος, στο οποίο συμμετέχουν 75 Γλυφαδιώτισσες από 23 ετών και άνω, ολοκληρώνεται το Σαββατοκύριακο ο κύκλος των Εκθέσεων των Πολιτιστικών Τμημάτων του Κ.Α.Π.ΠΑ., οι οποίες ξεκίνησαν στις 17 Ιουνίου και εντυπωσίασαν με τον πλούτο και την άρτια παρουσίαση των εκθεμάτων.

Στο Τμήμα του Κεντήματος, με δασκάλα την κ. Χρυσάνθη Παπατριανταφύλλου, διδάσκονται σταυροβελονιά, κοφτό, αζούρ, ανεβατό, βυζαντινή, ρίζα, λευκαντικό, βελονιά της σκιάς, φτερό κ.ά. Στα Τμήματα του μακραμέ, ανάλογα με το επίπεδο, δημιουργούν με κλωστές και με τα χέρια τους μόνο, που φτιάχνουν κόμπους, κοσμήματα. Στο Τμήμα του κοπανελιού φτιάχνουν δημιουργίες με αυτή την υπέροχη τεχνική.

Τα Πολιτιστικά Τμήματα του Κ.Α.Π.ΠΑ. που λειτουργούν με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου δίνουν τη δυνατότητα σε παιδιά και ενήλικες να επενδύσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, μαθαίνοντας τέχνες που θα τους φανούν χρήσιμες. Ψυχαγωγούνται και παράλληλα εκπαιδεύονται.

«Αξίζουν συγχαρητήρια στους συμπολίτες μας που γεμίζουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, μαθαίνοντας μια τέχνη η οποία μπορεί να τους φανεί εξαιρετικά χρήσιμη και αποδοτική. Ο Δήμος Γλυφάδας θα συνεχίσει να στηρίζει αυτή την αξιόλογη προσπάθεια παραγωγής πολιτισμού και καλλιτεχνικής δημιουργίας στην πόλη μας», τονίζει ο κ. Παπανικολάου.

«Είμαστε περήφανοι που τόσο πολλοί άνθρωποι θέλουν να αξιοποιούν δημιουργικά το χρόνο τους. Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω τον Δήμαρχό μας κ. Γιώργο Παπανικολάου που στηρίζει με τόση αγάπη τα προγράμματα των Πολιτιστικών Τμημάτων του Κ.Α.Π.ΠΑ. Επίσης ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στην Προϊσταμένη Πολιτισμού του Κ.Α.Π.ΠΑ. Δρ Φιλάνθη Αγγελάκου για τη σημαντική συμβολή της στην όλη προσπάθεια. Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε και τη νέα χρονιά, με την ίδια αγάπη και πολύ μεράκι», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος του Κ.Α.Π.ΠΑ., δημοτικός σύμβουλος Στέλιος Κουρουπάκης.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε η Έκθεση Εικαστικών Ενηλίκων, από όπου και οι φωτογραφίες με τον Πρόεδρο του Κ.Α.Π.ΠΑ. Στέλιο Κουρουπάκη, την Αντιπρόεδρο του Γκολφ Μπέσσυ Αργυράκη, την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Ελένη Καράχου – Σκούταρη, την Προϊσταμένη Πολιτισμού του Κ.Α.Π.ΠΑ. Φιλάνθη Αγγελάκου,  την Αντιπρόεδρο της Ένωσης Μικρασιατών Γλυφάδας “Το Άργενον” Κωνσταντίνα Λουτράρη – Φύκα και, βεβαίως, με τη Δασκάλα των Εικαστικών Ενηλίκων Νέλλη Αργυρού.