ΜΑΙΡΗ ΠΑΝΑΓΑΚΟΥ: Γαλοπούλα ή κοτόπουλο με σος ροκφόρ

Γλυφάδα metropolitans: Το πιο νόστιμο αφιέρωμα στο γιορτινό τραπέζι, με πολλές συνταγές από την Chef Μαίρη Παναγάκου! Καθημερινά από σήμερα έως και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς όλα όσα θα θέλατε να μαγειρέψετε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά για τους αγαπημένους σας.

Υλικά για 6-8 άτομα

800 γρ κοτόπουλο ή γαλοπούλα
2 κ σ ελαιόλαδο
2 κ σ βούτυρο
1/2 φλ τσ άσπρο ξηρό κρασί
Για τη σάλτσα
200 γρ ροκφόρ ή blue cheese (λιωμένο με πιρούνι)
1 φλ τσ γάλα
1/2 φλ τσ κρέμα γάλακτος
2 κ σ γιαούρτι
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
2 κ σ μπράντυ
πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

1. Βάζουμε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, το λάδι και το βούτυρο να ζεσταθούν και σοτάρουμε τα φιλέτα του πουλερικού. Τα σβήνουμε με το
κρασί. Λιώνουμε το ροκφόρ με πιρούνι και προσθέτουμε το σκόρδο, το γάλα και το μπράντυ. Προσθέτουμε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με πιπέρι.
2. Τοποθετούμε τα σοταρισμένα φιλέτα σε ένα ταψί. Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο αερόθερμο, μέχρι να ροδοψηθούν, για 12′-15′.
Σερβίρουμε τα φιλέτα με σος ροκφόρ, γαρνιρισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνοδεύουμε με άσπρο ρύζι ή τηγανητές πατάτες.

red-ball

Κόστος: 5 ευρώ (χωρίς τα φιλέτα).

ΚΑΛΗ σας ΟΡΕΞΗ!

 

 

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε την chef Μαίρη Παναγάκου, για αυτή την υπέροχη συνταγή.


Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.

ΜΑΝΗ - ΠΑΝΑΓΑΚΟΥ