Μάς ενημερώνει, η chef Μαίρη Παναγάκου, με εύκολες, νόστιμες και  οικονομικές συνταγές, που θα αναδείξουν την αγάπη και το μεράκι σας για τους δικούς σας ανθρώπους. Σήμερα, πεντανόστιμη γέμιση για γαλοπούλα, που θα σας μείνει αξέχαστη.

Για μια γαλοπούλα 3 1/2 κιλών

Υλικά

100 γρ βούτυρο
250 γρ ψωμί μπαγιάτικο χωρίς κόρα
200 γρ συκωτάκια κότας
200 γρ μοσχαρίσιο κιμά
1 κλωνάρι σέλερυ ψιλοκομμένο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
100 ml λευκό κρασί
2 κ σ μουστάρδα
2 κ σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

1.   Ζεσταίνετε το μισό βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σέλερυ. Προσθέτετε τον κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5′-6′, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνετε λίγο νερό
και βράζετε για 10′ μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
2.   Σε άλλο σκεύος ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρετε τα συκωτάκια ψιλοκομμένα. Σβήνετε με το κρασί και βράζετε 10′. Ενώνετε τα δυο μείγματα, αλατοπιπερώνετε  και
προσθέτετε το ψωμί μουλιασμένο και στιμμένο καλά, τη μουστάρδα  και τον μαϊντανό.
3.   Ανακατεύετε καλά το μείγμα και γεμίζετε τη γαλοπούλα με το μείγμα αυτό.

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε την chef  για αυτή την υπέροχη συνταγή. Καλή σας όρεξη!

Η Μαίρη Παναγάκου ασχολείται με τον τουρισμό και την εστίαση από το 1981 και έχει δημιουργήσει την δική της ολοκληρωμένη ξενοδοχειακή μονάδα στον υπέροχο Κότρωνα της Μάνης.

 


Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.

 

Για περισσότερες συνταγές, κάντε click στο παρακάτω λευκό «κουμπί»:

Gastronomy! Τhe study of the relationship between food and culture