Μαίρη Παναγάκου: Καρυδόπιτα με γλάσο σοκολάτας

Κάθε Πέμπτη στο Γλυφάδα metropolitans, νέες συνταγές εύκολες, νόστιμες και οικονομικές.

Μάς ενημερώνει η chef Μαίρη Παναγάκου.

 

Υλικά

10 αυγά

1 1/2 φλ τσ ζάχαρη

1 1/2 φλ τσ φρυγανιά τριμμένη

3 1/2 κ τσ κανέλλα τριμμένη

2 κ γλ μπέκιν πάουντερ

2 φλ τσ ψιλοκομμέναα καρύδια

 

Για το σιρόπι

2 φλ τσ ζάχαρη

2 φλ τσ νερό

1 κ γλ γλυκόζη

2 κ σ κονιάκ

φλούδα πορτοκαλιού

 

Για το γλάσο

250 γρ κουβερτούρα λιωμένη

1 φλ τσ κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ αδιάλυτο

ολόκληρα καρύδια για διακόσμηση

 

Τρόπος παρασκευής

  1. Χυπάτε καλά στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ, τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να είναι αφράτο και πηχτό. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ρίχνετε σιγά σιγά στο μείγμα των αυγών προσέχοντας να μην ξεφουσκώσουν, ενώ τα ανακατεύετε με σπάτουλα, κυκλικά από κάτω προς τα επάνω, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

  1. Αδειάζετε το μείγμα σε βαθειά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.

  2. Ψήνετε στους 160ο προθερμασμένου αερόθερμου φούρνου για 45′-50′. Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσει.

  1. Ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας τα υλικά για 6′-7′ από την ώρα που θα πάρουν βράση. Σιροπιάζετε την κρύα καρυδόπιτα με το ζεστό σιρόπι.

  1. Φτιάχνετε το γλάσο σοκολάτας, ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί και καλύπτετε το γλυκό. Διακοσμείτε με ολόκληρα καρύδια.

Καλή σας όρεξη!

 

 

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε την chef Μαίρη Παναγάκου, για την ενημέρωση.

Η Μαίρη Παναγάκου ασχολείται με τον τουρισμό και την εστίαση από το 1981 και έχει δημιουργήσει την δική της ολοκληρωμένη ξενοδοχειακή μονάδα στον υπέροχο Κότρωνα της Μάνης το “Kotronas BayBungalows”, που περιλαμβάνει bungalows, την ταβέρνα “Τιμονιέρα”, το εστιατόριο “Γεύσεις εν πλω” και το bar δίπλα στην πισίνα “Cafe del Porto”.


Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.

 

Για περισσότερες συνταγές, κάντε click στο παρακάτω λευκό «κουμπί»:

Gastronomy! Τhe study of the relationship between food and culture

 

follow us on twitter