Μαίρη Παναγάκου: Πεντανόστιμο Γλυκό Κουταλιού Κάστανο

Κάθε Πέμπτη στο Γλυφάδα metropolitans, μάς ενημερώνει, η chef Μαίρη Παναγάκου, με εύκολες, νόστιμες και  οικονομικές συνταγές, που θα αναδείξουν την αγάπη και το μεράκι σας για τους δικούς σας ανθρώπους. Σήμερα το πιο νόστιμο γλυκό κουταλιού κάστανο!

 

Υλικά

λίγο αλάτι
4 ποτήρια νερό
1 κ σ χυμό λεμονιού
1 1/2 κιλό κάστανα
1 κιλό ζάχαρη

Τρόπος παρασκευής

1. Καθαρίζουμε τα κάστανα από την εξωτερική σκληρή φλούδα και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά, χωρίς να λιώσουν, για 15′.
2. Αδειάζουμε το νερό και όσο είναι χλιαρά αφαιρούμε και την εσωτερική φλούδα (το χνούδι). Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για
να φτιάξουμε το σιρόπι.
3. Αφού το ετοιμάσουμε , το αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε μέσα τα κάστανα, αφήνοντας τα όλη τη νύχτα να ρουφήξουν το σιρόπι. Την επόμενη τα βράζουμε για 5′ και τα
βγάζουμε σε μπολ να κρυώσουν.
4. Προσθέτουμε στο σιρόπι τον χυμό του λεμονιού και το βράζουμε μέχρι να δέσει. Ξαναρίχνουμε τα κάστανα στην κατσαρόλα και αφήνουμε για 2-3 ώρες να τραβήξουν το σιρόπι.
5. Αφού δέσει το γλυκό το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

 

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε την chef  για αυτή την υπέροχη συνταγή.

Καλή σας όρεξη!

 Γεύσεις εν Πλω - ΚΟΤΡΩΝΑΣ

 

Η Μαίρη Παναγάκου ασχολείται με τον τουρισμό και την εστίαση από το 1981 και έχει δημιουργήσει την δική της ολοκληρωμένη ξενοδοχειακή μονάδα στον υπέροχο Κότρωνα της Μάνης το “Kotronas BayBungalows”, που περιλαμβάνει bungalows, την ταβέρνα “Τιμονιέρα”, το εστιατόριο “Γεύσεις εν πλω” και το bar δίπλα στην πισίνα “Cafe del Porto”.

 

ΜΑΝΗ - ΠΑΝΑΓΑΚΟΥ


Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.

 

Για περισσότερες συνταγές, κάντε click στο παρακάτω λευκό «κουμπί»:

Gastronomy! Τhe study of the relationship between food and culture