|| ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ! || H chef για σήμερα προτείνει μια πεντανόστιμη συνταγή που θα αρέσει σε όλους, μικρούς και μεγάλους! ||

 

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ κιμά μοσχαρίσιο

2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

1 ποτηράκι κόκκινο ξηρό κρασί

1/2 κιλό λαζάνια

1 συσκευασία χυμό ντομάτας, συμπυκνωμένο

1/2 φλ τσ ελαιόλαδο

3 κ σ βούτυρο φρέσκο

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

αλάτι, πιπέρι, φύλλο δάφνης, πιπέρι κόκκινο

250 γρ γιαούρτι στραγγιστό

 

Τρόπος παρασκευής

Σε βαθειά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τον κιμά και τον «γυρίζουμε» για 2-3′. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε το φύλλο δάφνης, ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό και σιγοβράζουμε για 1 ώρα. Προσθέτουμε ζεστό νερό αν χρειαστεί.

Βράζουμε τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε, τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με 2 κ σ καυτό βούτυρο, για να μην κολλήσουν.

Αναμειγνύουμε το γιαούρτι με το σκόρδο. Ζεσταίνουμε 2 κ σ βούτυρο με το κόκκινο πιπέρι, μέχρι να κάψει.

Βάζουμε τα λαζάνια στα πιάτα, ρίχνουμε τον κιμά και από πάνω βάζουμε το μείγμα γιαούρτι-σκόρδο. Περιχύνουμε με το καυτό μείγμα από βούτυρο, κόκκινο πιπέρι.

Σερβίρουμε αμέσως και απολαμβάνουμε το φαγητό με την ιδιαίτερη «πινελιά» του γιαουρτιού ή με μπόλικο τριμμένο κεφαλοτύρι, αν το προτιμάμε κλασσικό.


Κόστος: 7 ευρώ


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!

 

 

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε την chef Μαίρη Παναγάκου, για την ενημέρωση.

Η Μαίρη Παναγάκου ασχολείται με τον τουρισμό και την εστίαση από το 1981 και έχει δημιουργήσει την δική της ολοκληρωμένη ξενοδοχειακή μονάδα στον υπέροχο Κότρωνα της Μάνης το “Kotronas Bay Bungalows”, που περιλαμβάνει bungalows, την ταβέρνα “Τιμονιέρα”, το εστιατόριο “Γεύσεις εν πλω” και το bar δίπλα στην πισίνα “Cafe del Porto”.


Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.