Ένα πολύ γευστικό και ασυνήθιστο πιάτο που δένει την γλυκιά γεύση τις μελιτζάνας με την αλμυράδα του ταραμά! 

 

|| Για 4-6 άτομα ||

Υλικά

  • 6 μέτριες μακρόστενες μελιτζάνες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 400 γρ αποφλοιωμένα ψιλοκομμένα ντοματάκια (σε κονσέρβα ή περίπου 4-5 ώριμες ντομάτες)
  • 100 γρ ταραμά, ξεπλυμένο με λίγο νερό σε λεπτό στραγγιστήρι
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2-3 κουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση, τις αδειάζουμε από το εσωτερικό τους (για να μείνει περίπου 1 εκ. πάχος στις άκρες) και τις βάζουμε μαζί με τα εσωτερικά τους σε νερό  για να ξεπικρίσουν. Τις αφήνουμε περίπου 15 λεπτά.
  • Τις βγάζουμε από το νερό, τις αλατίζουμε και, αφού στραγγίσουν  καλά, τις αλείφουμε με λίγο λάδι και τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε ½ φλιτζάνι από το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε και τα εσωτερικά από τις μελιτζάνες ψιλοκομμένα, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και τη ντομάτα. Τέλος προσθέτουμε τον ταραμά και δοκιμάζουμε για το αλάτι. Προσθέτουμε όσο χρειάζεται, μαζί με το πιπέρι και ανακατεύουμε το μίγμα καλά.
  • Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ανάλογο λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος και τις γεμίζουμε μια-μια με τη γέμιση. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο πάνω από τις μελιτζάνες και τις πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά. Ψήνουμε το φαγητό σε μέτριο φούρνο για 30-45 λεπτά.

Ευχαριστούμε την κ. Κοφινά, για αυτή την υπέροχη συνταγή.